Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Hiperkarma:láthatáron az új lemez

Hiperkarma - Hiperkarma:láthatáron az új lemez

A Hiperkarma új maxija után már az új lemezén dolgozik.

Akik már rászoktak a Hiperkarma nevű fájdalomcsillapítóra, azoknak a fiúk új készítménye is be fog válni. Az új, Hiperkarma című kis maxi egész biztos, mert két legkedvencebb számukat tették fel rá: a Kérdőjelet és a Hiperkarmát. A legújabb korongnak, a nyárra elkészülő Amondónak annyiban más lesz a hatása, hogy kevesebb duma és több zene lesz rajta- árulkodott Bérczesi Róbert, a frontember.

Az Amondóban lesz hip-hop, rap, egy kis ének, meg kemény techno, legalábbis egy szám erejéig. 'Beújítunk. Az érdekes, szokatlan hangzásokra megyünk rá.'- mondta Frenk, a dobos, akinek könyörögnie kell Pitének, a menedzsernek, hogy most készülő harmadik klipjükben mutassa meg magát. Viszont Robi mindenre kész a zenekarért: 'Ez az életem, a sorsom, a karmám. És most az új lemezzel itt az ideje, hogy egyet előrébb lépjek a Hiperkarma nevű társasjátékomban'- mondta halálosan komolyan Bérczesi miközben vigyorgott.

A fürdőszobában a kád szélén gitározgatott új szerzeményeit Robi a zenekaron kívül először botfülű anyukájának mutatja meg, aztán a legjobb barátainak. Egyedül az ő véleményükre ad. A haverok úgyis mindig csak bólogatnak, a kollégák véleményére pedig fütyül. Robit nem hatja meg még az sem, ha például Lovasi András és Müller Péter azt mondja a zenéjéről: kurva jó, meg hibátlan. 'Hál Isten, nem vagyok egy sütkérező pop-csávó.'- így Robi, aki tényleg túl szerény és tehetséges ahhoz, hogy elszálljon a dicséretektől és megálljon a zenei kísérletezgetésben. Korábbi zenekarának, a Blablának a kifulladása után a dacos kísérletezésből született meg a Hiperkarma, két éve.

A megjelenő új korong, az Amondó már nemcsak róla fog szólni. 'Az Amondótól kezdve nemcsak a Robi mögött fogunk zenélgetni, az új lemez teljesen közös szerzemény lesz'- mondta Frenk, miközben kezet rázott Pesti Estes koncert-előzenekaruk, a Műcsarnok dobosával. 'Frankó, hogy egy éve még mi voltunk előzenekar a Kispálnál, most meg már nekünk vannak előzenekaraink'- konstatál Robi. Azt viszont nem tudják kiheverni, hogy hiába adnak koncerteket telt házzal, hiába van őrjöngés, a lemezeik nem nagyon fogynak. A fiatal értelmiségiek, akik vevők ránk és a velünk zenélő Quimbyre, nem engedhetik meg maguknak, hogy ötezer forintért CD-ét vegyenek. Kézről-kézre járnak a rongyosra hallgatott CD-ink- mondta hadarva Frenk és közben már igyekezett fel a színpadra a csillogó szemű tízen-huszonéves értelmiségieknek örömet okozni.

2002. 02. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
2002. 12. 22. 0:00
A Hiperkarma című szám nagyon jó.Anyira más,annyira eredeti,a szöveg,a zene,a klip mind jó.Hallgassátok nézzétek

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hiperkarma:láthatáron az új lemez cikk képei
Hiperkarma - Hiperkarma:láthatáron az új lemez