Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Újra működésben a Linkin Park

Linkin Park - Újra működésben a Linkin Park

Az együttes hivatalos weboldalán jelentette be, hogy az ’A Thousand Suns’ névre keresztelt albumuk szeptember elején lát napvilágot. Az első kislemez a ’Catalyst’ pedig, augusztus 2-án debütál a rádiókban és az iTunes-on.

Catalyst

Ugyan, a nu metal és a rap betétekkel felturbózott rockzene virágkora egy ideje már hervadozni látszik és a Limp Bizkit visszatérése is várat magára már egy ideje, a Linkin Park viszont csak nem akar eltűnni a süllyesztőben.

Az együttes 1996-ban alakult és a 2000-ben megjelent Hybrid Theory c. lemezükkel lettek nemzetközileg is elismertek. A 2003-ban kiadott Meteora-val pedig szinte minden olyan sikert letaroltak, amit egy ilyen, behatárolt szavatossági idővel rendelkező stílusban nyomuló együttes csak elérhet karrierje során.

Linkin Park - Újra működésben a Linkin Park

A banda legutóbbi albuma 2007-ben jelent meg. A Minutes to Midnight-ot a zenekritikusok vegyes érzelmekkel fogadták, de kereskedelmi szempontból továbbra is sikeres maradt az együttes. A lemezből már megjelenésének első hetében 625 ezer darabot adtak el.

2009 májusában a Linkin Park billentyűs - rappere, Mark Shinoda bejelentette, hogy az együttes elkezdett dolgozni negyedik stúdióalbumán. Később a frontember Chester Bennington hivatalos weboldalukon megerősítette, hogy az album producere ismét Rick Rubin lesz, akivel megpróbálnak egy zenei stílusban sokkal kísérletezőbb, merészebb lemezt készíteni.

Az ’A Thousand Sun’ megjelenése előtt, az együttes myspace oldalukon keresztül versenyt hirdet, ezzel is segítve az album promócióját. A rajongók, a zenekar ’audio stem-jeit’ felhasználva, feltölthetik dalaikat a weboldalra. A legjobb megoldás, pedig felkerül az új albumra is.

„Albumjainkkal megpróbáljuk definiálni, hogy mint együttes, kik is vagyunk igazán. Rajongóink előtt akarunk azzal tisztelegni, hogy fenntartunk egy helyet lemezünkön a nyertesnek, hogy saját belátása szerint adja elő valamelyik dalunkat. Rajongóink folyamatosan elkápráztatnak minket kreativitásukkal, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy remek alkotások születnek majd.”- mondta Shinoda.

Zsuzsi

2010. 07. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 07. 09. 20:56
már várom az új albumot!=)=D <3.(L) Linkin park <3.(L)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Újra működésben a Linkin Park cikk képei
Linkin Park - Újra működésben a Linkin ParkLinkin Park - Újra működésben a Linkin Park