Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Pete Wentz új tervei

Fall Out Boy - Pete Wentz új tervei

A Fall Out Boy gitárosa és nagy megmondó embere megelégelte a semmittevést. Új zenén töri a fejét, együttest alapít, és énekest keres, a Black Cards nevű formációhoz. A várakozásokkal ellentétben, új zenészeivel, reggae dalok írásába kezd.

I don't care

A Fall Out Boy a múlt évben jelentette be, hogy határozatlan időre felfüggesztik az együttzenélést. A legtöbb tag hamar elkezdett „új munka” után nézni. Patric Stump, gyorsan belekezdett szóló albumának előkészítésébe, Joe Trohman és Andy Hurley dobos pedig megalapították a Damned Things metál zenekart.
Egyedül, Pete Wentz burkolózott tőle szöketlen csendbe jövőjét illetően. Egy ideig. Néhány hét találgatás után a „titokzatos gitáros” megerősítette a hírt, hogy új zenei projekten kezd dolgozni.

Fall Out Boy - Pete Wentz új tervei

„A pihenés ideje lejárt”, nyilatkozta Wentz, majd hozzátette: „Amikor a Fall Out Boy-al abbamaradt a zenélés, nem igazán tudtam, hogy mit kezdjek magammal, csak azt tudtam, hogy továbbra is utazgatni szeretnék a családommal. Jamaicára mentünk, ahol sok időt töltöttünk a tengerparton, és a környezet inspirálóan hatott rám. Olyan dalokat hallgattunk, mint 'Two Sevens Clash', a Culture-től, vagy Gladiators-tól a 'Warriors.' Elképzeltem, ahogy ezek a dalok, szinte észrevétlenül, örökre beleivódnak az emberek életébe. Az igazi zene globálisan, kulturális és nyelvi határokat áthidalva érinti meg az embereket.”

Az újonnan alakult együttes a Black Cards nevet viseli, és Wentz a banda hivatalos weboldalán, nemrégiben írt két új dalból is közölt egy-egy részletet. A ’Club Called Heaven’ és a Beating in my Chest’ poppos, dancehall elemei egyértelmű eltávolodást mutatnak a FOB, emós hangzásvilágától.

„Tudom, hogy sokan meglepődnek majd, de most jött el az ideje, hogy valami újba kezdjek.”
A Black Cards formáció tökéletes zenei hangzásának megteremtéséhez ismét segítségül hívta Sam Hollander producert, akivel Wentz már együtt dolgozott a Gym Class Heroes As Cruel as School Children c. albumán.
Wentz és Hollander közösen kerestek női vokalistát is az új együtteshez, mivel Wentz nem tudta elképzelni, hogy ő maga, énekeljen is a zenekarban.
Az énekesnő személyét még nem fedték fel, de egyesek szerint az sem kizárt, hogy Wentz húga az, mások pedig arra tippelnek, hogy felesége, Ashlee Simpson tölti be majd a „frontember” szerepét a Black Cards-ban.

Wentz, új együttese kapcsán, a Fall Out Boy esetleges jövőjéről is mondott néhány szót:
„Nem tudom, hogy mit tartogat a jövő a FOB számára. Lehet minden rendbe jön, de az is megeshet, hogy nem. Egy dolog biztos. Én vagyok a FOB legnagyobb rajongója.”

Zsuzsi

2010. 07. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Pete Wentz új tervei cikk képei
Fall Out Boy - Pete Wentz új terveiFall Out Boy - Pete Wentz új tervei