Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2010/28

Listamustra - Listamustra 2010/28

Eminem a múlt héten a várakozásnak megfelelően elfoglalta az amerikai albumeladási lista élét – Recovery című hetedik stúdiólemezéből 741 ezret értékesítettek a megjelenés hetében. Ez a legjobb debütálás 2008 októbere óta. Akkor az AC/DC albumát, a Black Ice címűt 784 ezer példányban vásárolták meg.

Eminem nagylemeze a héten is listavezető, június 28. és július 4. között 313 ezer kelt el belőle, az USA-ban tehát két hét alatt átlépte az egymilliós álomhatárt. A detroiti rapper a dalok amerikai rangsorában is csúcstartó az idén: Not Afraid című felvételét digitális formátumban május 3-án kezdték árusítani, és az első héten legálisan 380 ezren töltötték le. Korongja a brit összesítést is második hete vezeti. Németországban is megőrizte múlt heti kezdő pozícióját: a második helyen tanyázik. A negyvenes magyar listán egyelőre nem jegyzik. A daloknál is ugyanaz uralja a mezőnyt a világ számunkra két legfontosabb zenei piacán, az Amerikai Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Katy Perry featuring Snoop Dogg: California Gurls
Nagy-Britannia – Katy Perry featuring Snoop Dogg: California Gurls
Németország – Shakira featuring Freshlyground: Waka Waka (This Time for Africa)
Magyarország – Ákos: Szindbád dala

Katy csodálatos lemezfelvezetése
Katy Perry augusztus második felében megjelenő harmadik, Teenage Dream című stúdióalbumának előhírnöke, a Snoop Dogg-gal készült California Gurls az amerikai Billboard magazin kislemezlistáján ötödik, a brit rangsorban második hete áll az élen. A 26. életévében járó kaliforniai énekesnőnek mindkét piacon ez a második listavezető slágere: a 2008-as I Kissed a Girl cíművel az USA-ban hét, Nagy-Britanniában öt hétig vezetett. Enrique Iglesias felvétele, a Pitbull-lal készült I Like It a brit összesítés negyedik helyén nyitott a TOP 10 egyetlen új belépőjeként. A spanyol zenész ezzel harangozta be a Nagy-Britanniában múlt hétfőn kiadott Euphoria című kilencedik stúdióalbumát. Pontosabban ez már a második szerzemény róla – a dominikai Juan Luis Guerra közreműködésével készült Cuando Me Enamoro még áprilisban jelent meg digitális formátumban. A szigetországban B.o.B dala, a Hayley Williamsszel készült Airplanes a 12. helyről a másodikra lépett. Az amerikai hiphopzenész előző felvétele, a Nothin’ on You májusban egy hétig szerepelt a legmagasabb pozícióban – ebben Bruno Mars működik közre. A listán tartózkodás harmadik hetében a hatodikról a harmadikra jött fel Kylie Minogue az All the Lovers című szerzeménnyel, amely a múlt héten boltokba került 11., Aphrodite című stúdiólemezének első slágere. Németországban harmadik hete a labdarúgó-világbajnokság hivatalos dala, a kolumbiai Shakira és a dél-afrikai Freshlyground együttes Waka Waka (This Time for Africa) című felvétele, Magyarországon 13. hete Ákos kiadványa, a Szindbád dala uralja a mezőnyt.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Eminem: Recovery
Nagy-Britannia – Eminem: Recovery
Németország – Unheilig: Grosse Freiheit
Magyarország – David Guetta: One Love

Eminem megakadályozta a triplázást
Az amerikai mozik június 30-tól vetítik a The Twilight Saga: Eclipse című filmet, aminek köszönhetően az alkotás három hete a második helyen kezdő zenei albuma a tizedikről a harmadikra ugrott. Az amerikai tízes mezőnyben két új belépő található: a negyediken The-Dream atlantai r&b-zenész harmadik, Love King című stúdiólemeze, a hetediken a 3OH!3 coloradói duó harmadik, Streets of Gold című stúdióalbuma nyitott. A Scissor Sisters harmadik, Night Work című nagylemeze a 18. helyen rajtol, ami legjobb hazai debütálása. A New York-i zenekar talán Nagy-Britanniában a legnépszerűbb, a triplázás – egyelőre – mégsem jött össze neki a szigetországban. Előző két albuma listavezető volt, a mostani a második helyen indít a TOP 10 egyetlen új belépőjeként. Magyarországon a múlt héten ismét – immár ötödik alkalommal – Mága Zoltán nagylemeze, A királyok hegedűse tért vissza a csúcsra, és összességében nyolcadik hete vezetett. A korong a héten a tizedik helyre hátrált. David Guetta francia lemezlovas tavaly augusztusban kiadott negyedik, One Love című stúdióalbuma került az élre, a rangsorban tartózkodás 29. hetében.

Puha József

2010. 07. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2010/28 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2010/28