Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Tehetséges lány a Mississippi partjáról

Lissie Maurus - Tehetséges lány a Mississippi partjáról

Lissie Maurus neve még sokak számára ismeretlen lehet. Azonban ha fiatal és tehetséges énekesnő így folytatja, hamarosan a világ számos pontján népszerűvé válhat.

When I'm Alone

Lissie bemutatkozó albuma a múlt hónapban jelenhetett meg, amelyről már két kislemez is közkinccsé vált. A Mississippi partjáról származó lány a napokban adta ki a másodikat, valamint a hozzá kapcsolódó zenei videót is.

Lissie Maurus 1982-ben született az Egyesült Államokban. Már élete korai szakaszában is nagy érdeklődést tanúsított a zene iránt. 9 évesen már az Annie című musical főszerepét játszhatta. Véglegesen azonban a középiskolában töltött évek alatt kötelezte el magát a zene iránt.

Lissie Maurus - Tehetséges lány a Mississippi partjáról

2007-ben készítette el bemutatkozó, négy felvételt tartalmazó Ep-jét (középlemez) . Ezt két évvel később egy hasonló kaliberű lemez követte. Idén pedig végre kiadhatta első, igazi stúdióalbumát is, Catching a Tiger címen.

A lemez elkészítésének munkálatai Nashville-ben folytak. Az album producere az a Jacquire King volt, aki többek között már Norah Jones-szal, a Kings of Leonnal és a Billy Talenttel is dolgozott már együtt.

Június 20-án, Nagy-Britanniában jelenhetett meg először az album. Amerikában pedig várhatóan Augusztus 18-án kerülhet a boltokba. Az igen fülbemászó felvételt tartalmazó első kislemez, In Sleep címen debütált áprilisban.

A második pedig a nagylemez megjelenése után egy nappal mutatkozott be When I'm Alone címen. Ehhez a dalhoz már a múlt hónap közepén elkészült a hivatalos zenei videó, amit most meg is tekinthet a Tisztelt Olvasó!

Lissie Maurus egy olyan előadó, akire erős hatással volt a blues, valamint a folk és a rockzene is nagyban befolyásolta stílusának kialakulását.

Tehetsége vitathatatlan, mely saját dalain kívül dalfeldolgozásaiban is megmutatkozik. Hivatalos You Tube oldalán érdemes megtekinteni a Metallica, Nothing Else Matters, és Lady Gaga, Bad Romance c. slágerének feldolgozását.

engyus

2010. 07. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tehetséges lány a Mississippi partjáról cikk képei
Lissie Maurus - Tehetséges lány a Mississippi partjárólLissie Maurus - Tehetséges lány a Mississippi partjáról