Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sara Bareilles: King of Anything

Sara Bareilles - Sara Bareilles: King of Anything

Gondolom sokan emlékeznek még a 2008-as nyár egyik közkedvelt slágerére, a Love Songra. Két év elteltével Sara Bareilles egy hasonlóan vidám és slágergyanús dallal tért vissza.

King of Anything

Két évvel ezelőtt egy csapásra robbant be a zenei életbe Sara Bareilles Love Song című sikerdalával, amiért 2009-ben két Grammy jelölést is kapott. Az énekesnő akkor már két saját albummal rendelkezett, igazán mégis az említett dal kapcsán vált népszerűvé.

Most ismét egy olyan dalt írt a 30 esztendős énekesnő, ami a Love Song méltó utódjává válhat. Hamarosan megjelenő Kaleidoscope Heart címet viselő albumának első kislemezeként mutatta be King of Anything című felvételét a közelmúltban.

Sara Bareilles - Sara Bareilles: King of Anything

Pontosan június 22-én debütált Sara új dala. A egy héttel később pedig a dalhoz készült zenei videót is bemutatták. A klipet a kanadai Vancouverben forgatták, egészen ötletes elemeket felhasználva.

Sara Bareilles 1979-ben született Kaliforniában. Ifjúkorában már a gimnáziumi kórus és a helyi színház oszlopos tagja volt. Tehetségére már ekkor is sokan felfigyeltek. A gimnázium után a Kaliforniai Egyetem diákja lett, ahol a zene továbbra is fontos szerepet töltött be életében.

Az egyetemen egy Awaken A Capella nevű együttesben énekelt. A második lemezén szereplő Gravity című dala, már ekkor megszületett. Az UCLA Spring Sing nevezetű énekversenyen kétszer is győzni tudott.

A diploma megszerzése után kezdetben bárokban és klubokban lépett fel, majd két demo megjelentetése után megkapta első lemezszerződését. Első albuma 2004 januárjában került a boltokba Careful Confessions címen.

Aztán 2007-ben megjelent Sara, Little Voice című második nagylemeze, ami a nagy áttörést jelentette számára. A lemez legsikeresebb dala, a már említett Love Song lett. Akkoriban rengeteg reklámban és filmben csendült fel az új szerzemény.

Egy évvel később az album már elérte az aranylemez minősítést, a Love Song pedig kétszeres platinalemez lett. 2009-ban pedig Sara Bareilles nekilátott harmadik nagylemeze munkálatainak, amely Kaleidoscope Heart címen fog megjelenni szeptember 7-én.

engyus

2010. 07. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

mama 2015. 07. 23. 8:57
Klassz))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sara Bareilles: King of Anything cikk képei
Sara Bareilles - Sara Bareilles: King of AnythingSara Bareilles - Sara Bareilles: King of Anything