Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Azfeszt 2010

Fesztivál - Azfeszt 2010

Idén is lesz Amatőr Zenei Fesztivál Nyírbátorban augusztus 18 és 22 között, habár a fellépők többsége koránt sem mondható kezdőnek zenei téren. A folytatásban minden fontos infót megtudhattok a közelgő fesztiválról!

A fellépőkről:

ELVIS JACKSON:
A zenekar szlovén, a zenéjüket talán, mint könnyed vidám hangulatba öntött humort jellemezném. Stílusra nagyjából reggae&ska&punk kombináció jellemzi. Nevüket Marilyn Mansonhoz hasonlóan két név összevonásával hozták létre. (Elvis Presley és Michael Jackson) Az elmúlt években nemzetközi sikernek örvendenek.

MAD CADDIES:
1995-ben alakultak Kaliforniában, ami a jellegzetes felengedésekből, a tipikus hangzásból is érzékelhető. A banda hat tagot számlál, stílusra egy nagyon egyedi ötvözet skaból, reggaeből, punkból, jazzből és hardcoreból. Meghatározó elem a trombita hang, amelyet Keith Douglas szolgáltat.

MADBALL:
Amerikai illetőségű zenekar. Érdekessége, hogy a tavalyi Azfeszten fellépő Agnostic Fronttal szoros kapcsolatban állanak, a két zenekar egy tőről ered, ugyanis a két zenekar frontemberei testvérek. Hangzásra és hangulatra elég nagy a hasonlóság, minőségileg sem marad el egyik a másiktól.

MNEMIC:
1998-ban indultak, dán industrial metál, progresszív elemekkel dúsítva, a stílushoz képest meglepően dallamos muzsikát húznak. Turnéztak már számos nagy névvel, mint például a Metallica, a Deftones, a Machine Head vagy a Meshuggah.

SCAR SYMMETRY:
Annak ellenére, hogy alapvetően death metált játszanak, zenéjükben fellelhetők a jóval táncolhatóbb numetál stílusjegyek, igazán kellemes egyveleg. Sok death metál együttesről elmondható, hogy a számaik egy kaptafára mennek, de ennél az együttesnél érvényesül „a-kivétel-erősíti-a-szabályt” törvény. Az énekes hihetetlen váltásokkal csapong a hörgés és a dallamos éneklés között, ha nem tudnám, el sem hinném, hogy ez a két hang ugyanabból az embertől származik.

LIVING COLOUR:
1984-ben alakult amerikai csapat, zenéjük szokatlan stílusvegyítése a jazz, a funk és a metál irányzatoknak. Nagyon kellemes, táncikálós zene, amely nem veti meg az adott kor zenei divatját, a régebbi számoknál jellemző a funk alap, de a legújabb 2009-ben kiadott albumon már fellelhető a számokban a d’n’b ritmus is. Pályafutásuk 26 éve alatt mindössze ö lemezt adtak ki, így jól megfigyelhető a változás, pont ebből adódóan a koncertjeiket tekinthetjük időutazásnak.

Persze ezzel még nem értünk a fellépők sorának végére, lesz még sok hazai és külföldi kedvenc. Itt megtekinthetitek a részletes programot:
http://azfeszt.hu/fellepok.php
Kellemes csemegézgetést! :-)

A fent említetteken kívül természetesen a zenei tehetségkutató sem maradhat el. Az idén ringbe szálló versenyzők:
AANDO
BOHEMIAN BETYARS
CARANA PADMA
DESTROY THE CARROT
DON GATTO
DREADFUL PEACE
FREE FLY ZONE
FUWDO
IDEA IMPLANT
SCRAPS
SCREAM TONIGHT
SIMPLE EFFECT
SLAUGHTER AT THE ENGAGEMENT PARTY
SMOG
STIFF BASTARD
THE SHARON TATE
TILL WE DROP
WOODOO ALLEN

Őket a négyszemélyes zsűri bírálja majd el (Dankó Gábor, Mogyorósi János, Papp Mihály, Szujó Dániel).

A tavalyi fesztiválhoz képest többlet/jó hír, hogy a strand felújítása azóta jócsán előrehaladt, szóval idén a lelátogató mulatni vágyók már több medencét is igénybe vehetnek a napközbeni hűsöléshez, méghozzá a fesztivál területén ingyen és bérmentve!

A jegyárak is igazán barátiak, a négynapos bérlet (április 30-ig 9.900 HUF, július 31-ig 12.990 HUF) a helyszínen pedig 15.990 HUF áron szerezhető be.
Remélem sikerült kedvet csinálnom, szerény véleményem szerint kihagyhatatlan buli. Szóval aki jön, jön, aki nem, nem, mi minden esetre ott leszünk. :-)

BZs

2010. 08. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Azfeszt 2010 cikk képei
Fesztivál - Azfeszt 2010