Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Weezer random album borítója

Weezer - A Weezer random album borítója

A Weezer nem akarta, hogy negyedjére is a banda saját nevét viselje készülő albumuk, így inkább egy nem túl hétköznapi megoldással rukkoltak elő. Az új lemez borítóját és címét a ’Lost’ c. sorozat egyik szereplője inspirálta.

Beverly Hills

A Weezer tagjai a napokban árulták el, hogy új albumuk borítóján a Lost egyik szereplője, Jorge Garcia szerepel majd és a lemez címe is a színész által megformált karaktert, Hurley után kapta a nevét.

„Nagyon sokat szenvedtünk, azzal, hogy milyen nevet is adjunk készülő albumunknak”, nyilatkozta a napokban Rivers Cuomo, az együttes frontembere a SpinnerMusic-nak.

Weezer - A Weezer random album borítója

„Mindenképpen olyan címen gondolkoztunk, amely képes lenne összegezni a lemez mögött megbújó esztétikumot. Elvetettük a ’Heavy Mental’ és a ’Smaller than Life’ albumcímeket is. Nekem is nagyon sok ötletem volt, de a végén csak egy olyan szónál maradtunk, amely teljesen random és igazán nem utal semmire.”

„Nagyon szeretem ezt a képet Jorge Garciaról, mert a fotó nagyszerű hangulatot áraszt. Nem akartuk negyedjére is saját magunkról elnevezni megjelenő albumunkat. Azzal tisztában vagyunk, hogy az emberek a kép láttán úgyis mindig a ’Hurley’ lemezként utalnának az albumra, még akkor is, ha cím nélkül hagytuk volna, úgyhogy inkább mi adtuk neki ezt a címet. A borítón nincsenek szavak, mert azt akartuk, hogy az emberek figyelmét semmi ne vonja el Jorge csodálatos arcáról”, tette hozzá az énekes.

Az Angliában szeptember 13-án, az USA-ban, pedig 14-én megjelenő albumon, vendégzenészként közreműködik Ryan Adams a ’Time Flies’ c. dalon, amelyet eredetileg az a Mac Davis írt, akinek az 1969-es ’In the Ghetto’ c. Elvis Presley szám is köszönhető.
Az album első kislemeze a ’Memories’ már online meghallgatható és beszerezhető.

Zsuzsi

2010. 08. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Weezer random album borítója cikk képei
Weezer - A Weezer random album borítójaWeezer - A Weezer random album borítója