Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Vasszűz és a Sokol rádió feeling a Sziget Nagyszínpada előtt

Sziget - Vasszűz és a Sokol rádió feeling a Sziget Nagyszínpada előtt

Az Iron Maiden szombat esti szigetes koncertje valószínűleg nem a pozitív hangon emlegetett események sorát fogja erősíteni. Sajnos. A zenekar igyekezett, az idő jó volt, a közönség szép számban eljött, de nem elégült ki elvárható mértékben.

Iron Maiden @ Sziget 2010

A pénteki esti, óriási mennyiségű csapadékot hozó vihar nyomai nem tűntek el, de ez nem szegte a szigetelők kedvét. A Tankcsapda ismét a Sziget legpatinánsabb fellépője előtt bizonyíthatott. A látványban lightosabb buli jól fokozta a hangulatot. Lukács bevallotta, hogy ők is várják az Iron Maident, ahogy addigra már a sok tízezer színpad előtt várakozó.

Néhány perccel 21 óra után felcsendült az intro. Akkor még úgy gondoltuk, hogy szándékosan ilyen rossz a felvezetés hangzása, hogy utána Bruce Dickinsonék óriási energiával berobbanhassanak és szétzúzzák a hallójáratainkat. Ez nem így történt. A hangerő gyér, mély hangok szinte semmi, körülbelül mint egy mono Sokol rádiónál, a keverő magasságában simán beszélgethettünk. Na de ez biztosan csak valami kezdeti gixer, és majd javulni fog - reménykedtünk többen is, de végül nem lett így.

Sokan napi karszalaggal, Iron Maiden pólóban értetlenül álltak a helyzet előtt. Állítólag műszaki gond nem volt, a zenekar saját hangtechnikusa nem állt a helyzet magaslatán. Kár érte.

A buli fesztivál jellege ellenére helyet kapott 1-2 kevésbé slágeres, maratoni dal is, és természetesen a populárisabbak is (pl. No More Lies, Fear Of The Dark). Bruce Dickinson hatalmas energiával rendelkező frontember, zseniális torokkal, gyakorlatilag ő viszi hátán az egész showt, a szokásos Maiden-látvány mellett. A többi tag a nyugdíjas korukhoz képest becsülettel helyt álltak a hangszereken.

Elhangzott dalok:

- The Wicker Man
- Ghost Of The Navigator
- Wrathchild
- El Dorado
- Dance Of Death
- The Reincarnation Of Benjamin Breeg
- These Colours Don't Run
- Blood Brothers
- Wildest Dreams
- No More Lies
- Brave New World
- Fear Of The Dark
- Iron Maiden
- The Number of the Beast
- Hallowed Be Thy Name
- Running Free

Gab

2010. 08. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vasszűz és a Sokol rádió feeling a Sziget Nagyszínpada előtt cikk képei
Sziget - Vasszűz és a Sokol rádió feeling a Sziget Nagyszínpada előtt