Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2010/33

Listamustra - Listamustra 2010/33

Eminem negyedik hete uralja az amerikai Billboard magazin kislemezlistáját a Rihannával rögzített Love the Way You Lie című szerzeménnyel. A detroiti hiphopelőadónak ez a negyedik, a barbadosi énekesnőnek a hetedik hazai listavezető slágere. A felvétel videoklipje rekordot állított fel a legnépszerűbb videómegosztó portálon.

Huszonnégy óra leforgása alatt 6,6 millióan nézték meg – korábban semmilyen klipre (nem csak a zeneiekre) sem voltak kíváncsiak ennyien az első napon. Az első öt nap során tizennyolc millióan tekintették meg. Eminem az amerikai albumok eladási rangsorában öt hét vezetés után második hete az ezüstérmes pozícióban tanyázik. Akárcsak a múlt héten, ezúttal is négyezer darabbal maradt le a dobogó legfelső fokáról.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Eminem featuring Rihanna: Love the Way You Lie
Nagy-Britannia – Ne-Yo: Beautiful Monster
Németország – Yolanda Be Cool & DCUP: We No Speak Americano
Magyarország – Ákos: Szindbád dala

Újdonság a bronzérmes pozícióban
Taylor Swift december 13-án még csak huszonegy éves lesz, de az észak-amerikai kontinensen már szupersztár. A Pennsylvania államból származó, a countryzenét poppal keverő énekesnő az idei Grammy Awardson nyolc kategóriában volt érdekelt. Négy jelölést váltott díjra: három aranygramofont kapott a countryzenei kategóriákban, és a 2008 novemberében kiadott második, Fearless című stúdiólemezét kiáltották ki az év albumának. Taylor harmadik stúdiólemeze Speak Now címmel október 25-én jelenik meg, ennek beharangozó felvétele, a Mine az amerikai lista harmadik helyén debütált. Az arkansasi születésű Ne-Yo szintén új albummal rukkol elő. Észak-Amerikában szeptember 21-én adja ki a Libra Scale című lemezét, amelynek Beautiful Monster című szerzeménye a héten a brit összesítés csúcsára iratkozott fel. Ez az énekes harmadik listavezetője a szigetországban: 2006-ban a So Sick cíművel egy, 2008-ban a Closer cíművel szintén egy hétig állt az élen. Ne-Yo újdonsága mellett több új belépő nincs a brit TOP 10-ben. A következőt a 11. helyen találjuk, ide érkezett meg a The Hoosiers a Choices című dallal, amellyel az angol–svéd trió a hétfőn boltokba került második, The Illusion of Safety című stúdióalbumát harangozta be. A múlt héten az ötödik helyen kezdett, a héten az ezüstérmes pozícióba jött fel Flo Rida floridai hiphopelőadó felvétele, a David Guetta francia lemezlovassal készült Club Can’t Handle Me, amely Flo Rida harmadik, The Only One című stúdióalbumát vezeti fel. Németországban második hete az ausztrál Sylvester Martinez és Johnson Peterson duója, a Yolanda Be Cool és DCUP (Duncan MacLennan) ausztrál producer uralja a mezőnyt a We No Speak Americano című nyári slágerrel, amely a brit rangsort egy hétig vezette, két héttel ezelőtt.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Arcade Fire: The Suburbs
Nagy-Britannia – Arcade Fire: The Suburbs
Németország – Unheilig: Grosse Freiheit
Magyarország – David Guetta: One Love

Kanadai rockegyüttes várt sikere
Négyezer darab – akárcsak a múlt héten, ezúttal is ennyin múlott Eminem amerikai diadala. A hiphopelőadó Recovery című hetedik stúdióalbuma öt hétig volt az amerikai piac legvásároltabb hanghordozója, második hete az eladási lista második helyén tanyázik. A múlt héten a kaliforniai Avenged Sevenfold metálzenekar vezetett az ötödik, Nightmare című stúdiólemezével, 163 ezer példányt értékesítettek belőle, a héten a várakozásnak megfelelően az Arcade Fire foglalta el a legmagasabb pozíciót a harmadik, The Suburbs című stúdióalbumával, ebből 156 ezret adtak el. A kanadai rockegyüttes – ahogy az várható volt – a brit összesítésben is megszerezte az első helyet. Korábban mindkét piacon az előző, 2007-es Neon Bible című nagylemezével szerepelt a legjobban, mindkét helyen a második helyig jutott vele. Az amerikai tízes mezőnyben további három új belépőt találunk. A negyedik helyen Bun B texasi rapper harmadik stúdióalbuma, a Trill O.G. nyitott. A hatodikon a New York-i Lady GaGa korongja, a The Remix debütált, amely csak az amerikai piacon újdonság – először Japánban jelent meg, még március 3-án. A tizedikre a Buckcherry kaliforniai rockzenekar ötödik, All Night Long című stúdiólemeze iratkozott fel. A brit ötvenes mezőnyben az Arcade Fire mellett csak egy új belépő szerepel, a 35. helyre érkezett meg Chicane londoni elektrozenész Giants című albuma. Németországban március 5-én az eladási rangsor csúcsán kezdett az 1999-ben alakult hazai Unheilig hetedik stúdiólemeze, a Grosse Freiheit, amely június 25-én harmadik alkalommal tért vissza az élre, és azóta uralja a mezőnyt, összességében 14. hete vezet. Az Arcade Fire korongja itt a negyedik helyen startol. Magyarországon egy hét megaszkítással ötödik hete David Guetta értékesíti a legtöbb hanghordozót a tavaly augusztusban kiadott One Love című negyedik stúdióalbumából. A magyar TOP 40 egyetlen új belépője Eminem újdonságnak korántsem nevezhető Recovery című nagylemeze a 28. helyen. (Új Szó)

Puha József

2010. 08. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2010/33 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2010/33