Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Üröm Katy Perry örömében

Katy Perry - Üröm Katy Perry örömében

2010 nyarának legnagyobb világslágere, a California Gurls, Katy Perry és Snoop Dogg felvétele az Amerikai Egyesült Államokban hat, Nagy-Britanniában két hétig volt listavezető. Úgy néz ki, a sikerhez bírósági per társul. Bár az érintetteknek, a The Beach Boys dalszerzőinek eszük ágában sincs perelni, de a lemezcégük erre készül.

Katy Perry ezzel a felvétellel (valamint az időközben kiadott címadó dallal) vezette fel az Észak-Amerikában jövő kedden megjelenő Teenage Dream című harmadik stúdióalbumát – a korong mifelénk augusztus 30-án kerül a boltokba. A kaliforniai énekesnő egy kaliforniai rappert keresett partnernek a szerzeményhez, és miután – elmondása szerint – a Wikipedia online enciklopédiában végignézte a szóba jövők névsorát, Snoop Dogg-got választotta, aki rábólintott a felkérésre. A felvétel válasz az Empire State of Mind című slágerre, amely 2009 végén öt hétig vezette az amerikai listát. Abban Jay-Z és Alicia Keys a szülővárosukat, New Yorkot dicsőíti, Katy és Snoop Dogg ugyanezt teszi Kaliforniával.

Katy Perry - Üröm Katy Perry örömében

Katy Perry imádja a The Beach Boyst, már többször merített ihletet a legendás zenekar repertoárjából. A California Gurlst a California Girls inspirálta. A The Beach Boys 1965-ös slágerében szerepel egy mondat, az „I Wish They All Could Be California Girls”, amely az énekesnő dalában is elhangzik Snoop Doggtól, igaz, pontatlanul, „California Girls, Man, I Wish They All Could Be” – abba így került be. Katy kiadójának jogászai szerint az eredeti mondat a szerzői jog megsértése lett volna, ezért változtattak rajta. A The Beach Boys lemezcégének képviselői azonban úgy vélik, így is plágiumról van szó. A Rondor Music perre készül, azt akarja elérni, a felvételnél tüntessék fel a California Girls szerzőit, hogy a jogdíjakból is részesülhessenek. A The Beach Boys két érintettjének, Mike Love és Brian Wilson dalszerzőknek tetszik a felvétel, azt nyilatkozták, örülnek, hogy szegről-végről a tiszteletükre készült, és eszük ágában sincs perelni. Love szerint dicséretes, hogy Katy a fantasztikus dalával az együttesük évtizedekkel ezelőtti slágerét juttatja az idősebb generációk eszébe. Wilson nagyon szereti Katy tiszta, energikus énekét, és el van ragadtatva attól, hogy Snoop Dogg utal rájuk. A felvétel szerzői jogai viszont a Rondor Musicot illetik meg, így ha az perelni akar, megteheti a szerzők beleegyezése nélkül is. (Új Szó)

Puha József

2010. 08. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 08. 20. 2:51
Istenem enyi fasságot ha snoop dogg vagy bármely más rappelnek vissza menőleg meg halgatnák az össze albumokat vagy mixtape-ukat szerintem anyi ilyen "pert"lehetne a nyakukba varni hogy örökre ülnének.free weezy
Vendég 2010. 08. 20. 18:00
szeretem katyt
Vendég 2010. 08. 22. 0:22
ülnének? ez nem szabadságvesztéssel büntetendő tett, szimplán PÉNZ, LÓVÉ, MANI, MONEY. Arra megy ki itt az egész.
Vendég 2010. 08. 22. 0:22
ülnének? ez nem szabadságvesztéssel büntetendő tett, szimplán PÉNZ, LÓVÉ, MANI, MONEY. Arra megy ki itt az egész.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Üröm Katy Perry örömében cikk képei
Katy Perry - Üröm Katy Perry örömébenKaty Perry - Üröm Katy Perry örömében