Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

David Lee Roth végérvényesen visszatért

Van Halen - David Lee Roth végérvényesen visszatért

Az 1972-ben alakult Van Halen nagyjából a kilencvenes évek közepéig a hard rock legsikeresebb zenekarai közé tartozott. Legutóbb 1998 márciusában adott ki stúdióalbumot. A kaliforniai együttes 2007-ben az eredeti énekessel, az 1985-ben kivált David Lee Roth-tal indult turnéra, és új nagylemez is készülőben van.

A Van Halen menedzsmentje egyelőre nem erősítette meg a CD készítésének hírét, a Warner Music viszont elismerte, hogy új album készül, amely jövőre jelenik meg, és előkészítési fázisban van egy újabb koncertkörút. Az eredeti felállás visszatérése nem reális, ahhoz Michael Anthony basszusgitárosnak is csatlakoznia kellene a zenekarhoz – Eddie Van Halen fia, a mindössze tizenkilenc éves Wolfgang zenél a helyén. Wolfgangon és Daviden kívül a két őstag, Eddie és Alex Van Halen alkotja a kvartettet.

David Lee Roth távozása után Sammy Hagar lett az énekes, a legutóbbi nagylemezen pedig az akkor nem létező, jelenleg ismét aktív Extreme frontembere, Gary Cherone énekel. David utoljára az 1984 című albumon szerepelt. A Van Halen az Amerikai Egyesült Államok zenetörténetének 19. legnépszerűbb együttese. A 2007-ben indult, hetvennégy koncertet magában foglaló turnén közel egymillió néző előtt játszott, a bevétel meghaladta a kilencvenhárom millió dollárt.

Puha József

2010. 08. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

VENDÉG 2015. 02. 08. 15:04
Szupiak!!))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

David Lee Roth végérvényesen visszatért cikk képei
Van Halen - David Lee Roth végérvényesen visszatért