Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Dan Balan újabb sikere?

O-Zone - Dan Balan újabb sikere?

Nem ismeretlen számára a siker. Annak idején az O-Zone tagjaként nemzetközileg is jutott neki belőle. Szólóban aztán megint kezdhette elölről, de úgy tűnik, Chica Bomb című számával lassan a régi magasságokba ér. Vagy mégsem? Döntsd el!

Dan Balan: Chica Bomb

Dan Mihai Balan innen nem is olyan messze, Moldovában született. Eleinte inkább rockzenével foglalkozott, ezért volt talán érdekes, hogy az O-Zone-nal, egy tipikus pop fiúbandával futott be. Első albumukról, a DiscO-Zone-ról hatalmas sláger lett a Dragostea din Tei, amely még a tengerentúlra is eljutott. A világ legtöbb táján azonban egydalos bandának számítanak, hiszen az együttes 2005-ben feloszlott, és mindhárom tag szólókarrierbe fogott. A DiscO-Zone című albumuk hat országban ért el #1 helyezést, és több mint két és fél millió példányban kelt el. Dan szerencséjére az O-Zone sikere kitartott 2 évig, így amikor 2007-ben szólólemezzel tért vissza, még mindenki ismerte. Pedig előtte egészen Los Angelesig ment, hogy zenei életét rendbe tegye. A Crazy Loop nem ütött akkorát sem dal, sem lemez formájában világszerte, Romániában viszont díjazták.

Dan azonban többre vágyott. Amerikában olyan producerrel állt össze, aki sok nagy nevet segített már. A Chicka Bomb pedig ezek után valóban nagyot robbant. A dal maga is hihetetlen sikereket ért el, de hogy a kliphez azt a Hype Williams-et nyerték meg, aki többek közt Missy Elliot, Kelis, LL Cool J vagy Jay Z klipjeit rendezi, sokat dobott rajta. A fiatal srác jelenleg New York-ban dolgozik új dalain.

2010. 08. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Dan Balan újabb sikere? cikk képei
O-Zone - Dan Balan újabb sikere?