Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Vincze Lilla - Zoralltól a Rajkóig

Napoleon Boulevard - Vincze Lilla - Zoralltól a Rajkóig

Lilla újra és újra izgalmas zenei csemegével lepi meg közönségét. Amit mi sem igazol jobban, mint legutóbbi fellépése a Zorall zenekarral, valamint augusztus 27-re tervezett koncertje a Rajkó Folk Ensemble művészegyüttessel.

Szállj Velem!

Vincze Lilla az átalakulás és megújulás mestere. Profi módon ötvözi a stílus irányzatok keveredését, kezdve a punktól az opera és a komolyzene műfajáig.
A Zorall zenekarral egy igen különleges formáját alkalmazta a feldolgozásoknak. A csapat ismert nemzetközi punk-rock riffeket (zenei bevezetőket) illesztett össze, az általuk tisztelt és kedvelt hazai előadóktól. Így született meg a Napoleon Boulvard – Szállj velem dala, amit az Iron Maiden (brit Heavy Metal zenekar) Aces High című dalával kevertek össze.
A Zorall zenekar így nyilatkozott a közös munkáról:

„Ezzel nem az a célunk, hogy a hazai szerzők csodás dalait elcsúfítsuk, hanem, egyszerűen csak a mai rajongóknak szeretnénk újracsomagolva tálalni a mi kedvenc stílusunkban. De akár mondhatjuk azt is, hogy egy dalban egyszerre két slágert is hallhatunk. Egyébként a Lillával nem új keletű a kapcsolatunk, hiszen az előd zenekarainkkal többször is játszottunk vele egy színpadon. Amikor megszületett ez a dal, akkor még a lemezbemutató koncertünkre is elhívtuk. Neki meglepetést okozott a mi közönségünk szeretete, de ez az elkészült videón is látszik, hogy ebben a műfajban is otthonosan mozog.”

A megújult Napoleon Boulevard elragadó frontemberének, Vincze Lillának következő zenei állomása megint igazi kuriózum lesz az érdeklődők számára. A megszokott előadásmódtól eltérően most cigányzenekar kíséretével komolyzenei és népzenei elemekkel megkoreografált előadásra készül. A Rajkó művészegyüttes meghívott vendégeként közös koncertet ad a Klebelsberg Kultúrkúriában 2010.augusztus 27-én 20:00-tól.

A rendhagyó koncerten Lilla elénekli azt a Wolf Péter által komponált „Áve Maria” című dalt is, melyet 2009. november 4-én a Vatikánban hetvenezer ember és maga XVI. Benedek Pápa előtt énekelt. Lilla számára ez a dal messze túlmutat mindenen, a napokban érkezett vissza Székelyföldről ahol Gyergyószárhegyen a Mária napi Boldogasszony ünnepen a katolikus templomban is előadhatta ezt a különleges szerzeményt. Az énekesnő elmondása szerint:

„Csodás helyeket és eseményeket élek meg e dal által is. A zene a közös nyelv és élvezem, amikor egyik nap még templomban énekelek, majd a következő alkalommal a Napóleon Koncerten újra megújulva a saját dalainkat. És van úgy, hogy egy másik alkalommal, például a Zorall zenekarból Szaszával punk-rock duettként szárnyalunk a Szállj Velem-el. Boldog vagyok, hogy megélhetem, hogy különböző korosztályok és zenei ízlések is jól megférnek egymással, sőt izzik a levegő.”

Úgy tűnik, a pénteki koncert ígéretes programnak bizonyul, érdemes lesz meghallgatni!

Bius

2010. 08. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 08. 26. 8:16
Napoleon forever!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vincze Lilla - Zoralltól a Rajkóig cikk képei
Napoleon Boulevard - Vincze Lilla - Zoralltól a Rajkóig