Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Itthon is bemutatkozik a Glee

Glee - Itthon is bemutatkozik a Glee

A tavaly szeptemberi amerikai premier után, holnap itthon is bemutatkozik az elmúlt év népszerű zenés sikersorozata, a Glee.

Don't Stop Believin'

A Glee című sorozat már közel egy éve hódít a tengerentúlon. Azóta pedig már a világ számos országába eljutott, és igen nagy sikereket ért el. De hogy miért is írok egy zenei oldalon egy amerikai sorozatról? A válasz nagyon egyszerű!

A Glee egy olyan sorozat, amely teljes egészében a zenére épül, a legtöbb epizódban pedig főként napjaink legnagyobb slágerei csendülnek fel.

Glee - Itthon is bemutatkozik a Glee

A történet egy újjáalakult iskolai kórusról szól, ahol a tagok természetesen nem a gimi legnépszerűbb diákjai. Minden egyes részben felcsendül néhány ismert dal a kórus előadásában. Ezek pedig kivétel nélkül a közelmúlt, és napjaink ismert slágerei közül valók.

A készítők jól ismerték fel, hogy a legtöbb mai fiatal, már nem a saját készítésű romantikával átszőtt, musical dalokra kíváncsi. Szerencsére sikerült is olyan színészeket válogatniuk, akik képesek voltak megfelelni a feladatnak és még énekelni is tudnak.

Ha a Glee műfaját szeretnénk meghatározni, bizony nehéz dolgunk van. Lehetne akár musical, vígjáték de akár dráma is. Valószínűleg ezen három műfaj együttesével állunk szemben.

Első látásra a fiatal, tinédzser korosztály tűnhet a Glee célcsoportjának, azonban bátran állíthatom, hogy a Glee mindenkinek szól! Legyen az kisgyermek, tini, szülő, vagy éppen nagypapa! Valószínűleg éppen ebben rejlik a sorozat hatalmas közkedveltsége. A zenében és a kortól független szórakoztatás sikerességében.

A sorozatban átdolgozott közismert slágerek olyannyira népszerűvé váltak, hogy a széria készítői már két zenei albumot is kiadtak az elmúlt egy évben. De a dalok külön-külön is jól megállják a helyüket, ugyanis számos európai toplistán szerepeltek már. Az egyik legismertebb Glee-feldolgozás, a Journey együttes 1981-es, Don’t Stop Believin’ című dala például több mint két hónapig tartózkodott a brit toplista élmezőnyében.

Kíváncsian várjuk, hogy hazánkban is sikerül-e elsöprő sikereket aratnia Ryan Murphy sorozatának. Mindenesetre az biztos, hogy a Glee újszerűséget és fiatalos lendületet hoz napjaink sorozatainak állandósult és közhelyessé vált világába.

Valamint nem utolsó sorban változatosságot hoz a zenei életbe is, ugyanis új oldaláról ismerhetjük meg a már-már elcsépelt slágereket. Az első adás rögtön két epizóddal holnap debütál az RTL Klubon, 16 óra 40 perckor!

engyus

2010. 08. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Itthon is bemutatkozik a Glee cikk képei
Glee - Itthon is bemutatkozik a GleeGlee - Itthon is bemutatkozik a Glee