Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Péterfy Bori sikere az MR2 sikere is

Péterfy Bori & Love Band - Péterfy Bori sikere az MR2 sikere is

A Péterffy Bori és a Love Band sok más bandával együtt kezdett érvényesülni a megújult MR2 Petőfi rádióval, ami nagyon rövid idő alatt befuttatta őket és sikeres koncert zenekarokat faragott belőlük egy olyan korban, amikor még Amerika zenei központjában (Sunset Boulvard) is bezárnak a lemezboltok.

Téged nem

Nézzük csak meg, mi van már az MR2 háta mögött, mi is történt az adó elmúlt három évben.

Újjá éleszteni valamit mindig nagyon nehéz, nagyanyáink szerint is csak a töltött káposzta finom melegítve. Ezesetben az MR2 rácáfol a közvélekedésre, mivel a rádió csapatának mégis sikerült nagyot dobnia, amikor egy régi, szinte teljesen tönkrement adóból az ország egyik kétségtelenül legnépszerűbb médiumát teremtették meg 2oo7-ben.

Péterfy Bori & Love Band - Péterfy Bori sikere az MR2 sikere is

Nyilván voltak olyan hallgatók is, akinek nem jött be a változás, sőt, még egy bírósági per is kerekedett, amelyben az Országos Rádió és Televízió testület (ORTT) támadta az új műsorstruktúrával jelentkező MR2-t, mondván, „csak szűk réteghez szól és ezzel nem tesz eleget közszolgálati kötelezettségének”, ez a per végül a józan ész és a jogszabályok győzelmével fejeződött be, így a fiatalok azóta is tovább élvezhetik az adó széles műsorpalettáját, a legújabb számok és előadók mellett hallhatunk életmód jellegű, valamint filmes műsorokat. A rádiónak egyébként saját gyártású műsorai is vannak, mint például az Akusztik, amit mindenképpen fontos kiemelni, mivel magyar popzenekarok akusztikus („unplugged”) koncertjeit közvetíti, külön hangsúlyt fektetve a fiatal tehetségekre, felvételei pedig közönség előtt készülnek és a zenekarok saját dalainak újraértelmezésről szólnak. A kedd esténként jelentkező műsorban a hazai alternatív zenei műfaj sok képviselője megfordult már, mint például a Suhancos, a Heaven street seven, a Nemjuci, a Pluto, az Anna and the barbies vagy az idén januárban elbúcsúzott Kaukázus zenekar is.
Péterfy Bori neve 2007-ben vált ismertté, a rádió népszerűbbé válásával párhuzamosan, azelőtt a Krétakör színésze, és megszűnéséig az Amorf Ördögök énekesnője volt. A rádió megújulása kapóra jött neki, és az a fejlődés, ami zenekarában, hangjában, vagy akár a színpadi mozgásában ment végbe, csak még inkább fölemelte az addig csak színészként jól jegyzett hölgyet. A Petőfi kicsit túl is játszotta egy-két dalát, és így talán egy koncertjére ellátogató rajongó mást kaphat, mint amit vár, mivel közelebb áll a szplínes, melankólikus, elvágyódó zenei vonulat, mint a pop. Ez legújabb, idén februárban kiadott 2B című, akusztikus albumán még inkább érződik.

Péterfy Bori & Love Band - Péterfy Bori sikere az MR2 sikere is

Kellett végre olyan állami rádió ami más közönséget is vonz mint az átlag rádiók és ez a médium közelebb hozza a különböző zenei stílusokat. A rádió számtalan formabontó kezdeményezései közül az egyik amikor idén áprilisban felkérte például a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát és a Heaven Street Seven nevű együttest, hogy készítsenek közös felvételt, ennek célja a megannyi szállal kapcsolódó komoly- és könnyűzene még közelebb hozása. Az MR szimfonikusokat Stephen D’ Agostino vezényelte, aki egy amerikai származású művész, a Magyar Állami Operaház rendszeres fellépője.Vannak persze, akik a régi műsorokat sírják vissza, például a „Szabó család-ot”, vagy a „Jó ebédhez szól a nótá”-t az ősrégi Petőfi adóról és rossz szemmel nézik az MR2 radikális műsorszerkesztését, azoknak a hallgatóknak talán a siker bizonyítéka maga az a tény, hogy a rádió az ismeretlenségből hat- nyolc igényes zenét játszó bandát emelt ki és tett hazai, illetve külföldi szinten is elismertté, és a több tízezres rajongótábor a közösségi oldalakon is erről nyilatkozik, vagy a több százezer fiatal szintén, akik pedig a Petőfi Rádió újjászületése óta a fesztiválokon minden nyáron az MR2 Színpad zenéjére buliznak.

Péterfy Bori & Love Band - Péterfy Bori sikere az MR2 sikere is

Pár, az MR2 Petőfi Rádió által népszerűvé tett dal:

Péterffy Bori és Love band: Vámpír
Zagar: Wings of love
Karányi: You stop the motion of time
Barabás Lőrinc eklektrik: Famous

Gery84

2010. 09. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Péterfy Bori sikere az MR2 sikere is cikk képei
Péterfy Bori & Love Band - Péterfy Bori sikere az MR2 sikere isPéterfy Bori & Love Band - Péterfy Bori sikere az MR2 sikere isPéterfy Bori & Love Band - Péterfy Bori sikere az MR2 sikere isPéterfy Bori & Love Band - Péterfy Bori sikere az MR2 sikere isPéterfy Bori & Love Band - Péterfy Bori sikere az MR2 sikere isPéterfy Bori & Love Band - Péterfy Bori sikere az MR2 sikere isPéterfy Bori & Love Band - Péterfy Bori sikere az MR2 sikere isPéterfy Bori & Love Band - Péterfy Bori sikere az MR2 sikere isPéterfy Bori & Love Band - Péterfy Bori sikere az MR2 sikere is