Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

DJ-k a Loveparade áldozataiért

Paul Oakenfold - DJ-k a Loveparade áldozataiért

Paul Oakenfold, Armin van Buuren és Paul van Dyke nevét nem kell bemutatni az elektronikus zene kedvelőinek. Az amúgy rivalizáló dj-k egy szám elkészítésének erejéig összeálltak, és az eladásokból befolyt összeggel az idei love parade-en kitört tömeghisztéria áldozatainak családjait támogatják.

Remember Love

Mint ismeretes, idén már tizenkilencedszer rendezték meg a Love parade- et, ezúttal Duisburg-ban, viszont ez alkalommal a buli tömeges pánikba fordult, majd szerencsétlenségbe, amikor a rendezvény egyik helyszínére vezető alagút megtelt emberekkel, és a tömeg sem előre, sem hátra nem tudott mozdulni. A rendezvény 1989-es, első megrendezése óta egyre többen fordulnak meg, idén egyes források szerint több mint egy millióan voltak. A pánik az egykori teherpályaudvarnál tört ki, amikor a rendőrök sok szemtanú szerint emberek ezreit próbálták meg visszatartani, mivel úgy gondolták, hogy a rendezvény elérte befogadó képessége határait. A körülzárt területen az emberáradat összesűrűsödött, és a bent rekedt tömeg kitört az alagútból, huszonegy fiatalt halálra taposva, és ötszáz másikat megsebesítve. A zenei világot sokkolta ez az esemény, és néhányan össze fogtak azok közül az előadók közül, akik még a fesztivál korai éveiben kezdtek játszani az akkor még Berlinben guruló kamionokon. Az ő összefogásuk eredményeként született meg a „Remember Love” című track. A történtek rendkívüli sokkot okoztak Németországban. A hatóságok külön telefonvonalat létesítettek, amelyen keresztül a hozzátartozók érdeklődhettek.

Paul Oakenfold - DJ-k a Loveparade áldozataiért

A Duisburg-ban történtek sokak szerint - legalábbis rövid távon - a Love Parade-rendezvények jövőjét kérdőjelezik meg. A megemlékezés, illetve adakozás kitalálója Paul Oakenfold volt, aki az egyik legrégibb motoros a szakmában, karrierje 1979- re nyúlik vissza, hozzá csatlakozott Paul von Dyke, 2005-ben és 2006-ban a világ legjobb DJ-je díjat nyert művész, és Armin van Buuren, aki 2009- ben az elektronikus zenei orientáltságú brit DJ Mag magazin top 100 lemezlovas szavazásán a legtöbb voksot szerezte.

Paul Oakenfold - DJ-k a Loveparade áldozataiért

Oakenfold így beszélt a megrázó eseményekről:

„Azt gondolom, hogy a Love parade nagy értéket képvisel az elektronikus tánczene világában, az emberek a világ minden tájáról érkeznek, hogy kifejezzék a zene iránti szenvedélyüket. Pont tv-t néztem, amikor a hírekben elkezdték mutatni a Love parade-et, és hogy mi történt. Sajnáltam az embereket, akik ott voltak, azt gondoltam, tenni kellene valamit, ekkor jutott eszembe, hogy más zenei műfajok képviselői is össze jönnek, mint ahogy például a Haiti katasztrófa utáni ’Live Aid’-en tették.”

Paul Oakenfold - DJ-k a Loveparade áldozataiért

"Megírtam a dalt, és felvettem a kapcsolatot A. Buuren-nel, és Paul van Dyke- kal, megkérdeztem benne lennének- e egy közös angol- német- holland produkcióban, ami után a befolyt összeget odaadnánk az elhunytak hozzátartozóinak. Azt hiszem ez volt az első alkalom, hogy az elektronikus zenei életben ilyen történt, hogy végre adhattunk is valamit."

Remember Love:
A 'Remember love' című szám szeptember 24.- ig a DJ United név alatt fog futni a Beatport-on, valamint hallható Armin van Buuren rádiós műsoraiban, Paul Oakenfold turnéján, még a megjelenés előtt egy héttel.

A DJ így nyilatkozott legújabb számuk kapcsán:

„a Remember love mindhármunk zenei stílusát, zenei érzésvilágát képes vissza adni, benne van az én zenei hangzásom, Armin van Buuren keverése, Paul van Dyke utánozhatatlan, felemelő ritmusaival, és persze a saját zenei megoldásaimmal.”

Gery84

2010. 09. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

DJ-k a Loveparade áldozataiért cikk képei
Paul Oakenfold - DJ-k a Loveparade áldozataiértPaul Oakenfold - DJ-k a Loveparade áldozataiértPaul Oakenfold - DJ-k a Loveparade áldozataiértPaul Oakenfold - DJ-k a Loveparade áldozataiértPaul Oakenfold - DJ-k a Loveparade áldozataiértPaul Oakenfold - DJ-k a Loveparade áldozataiértPaul Oakenfold - DJ-k a Loveparade áldozataiértPaul Oakenfold - DJ-k a Loveparade áldozataiértPaul Oakenfold - DJ-k a Loveparade áldozataiértPaul Oakenfold - DJ-k a Loveparade áldozataiért