Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Eminem és Jay-Z közös fellépése New York-ban

Jay-Z - Eminem és Jay-Z közös fellépése New York-ban

Eminem és Jay- Z a legnagyobb (élő) rapperek, és szeptember 13- án megmutatták hogy nyomulnak együtt, amikor New York legnépszerűbb baseball csapatának stadionjában, a Yankees Stadionban léptek fel, a koncerten pedig olyan sztárok jelentek meg mint Kanye West, Dr Dre, Snoop Dogg, vagy mint a Coldplay zenekar énekese, Chris Martin.

Renegade

Eminemnek ez azért is az egyik legfontosabb zenei megmozdulás az évben, mert az elmúlt időszakban, valószínűleg drog problémái miatt nem nagyon koncertezett. A 2010-es European Video Music Awards-on mindkét zenész egy újabb 'Moonman' díjjal gazdagodott, itt Eminem eléggé lefogyva jelent meg és megnyitó beszédében tavalyi, majdnem végzetes túladagolását mesélte el, ami után már nagyon nehéz volt leállnia, idén mégis visszatért ’Recovery’ című albumával. A fehér rapper új lemezén leginkább depressziós, gengszter oldalát mutatja meg.

Jay-Z - Eminem és Jay-Z közös fellépése New York-ban

A Yankees stadionban Jay-Z –vel előadták Eminem új lemezéről a ’Won’t back down’-t, amivel bebizonyították, hogy miért ne lehetne egy rapper néha rocker is, később a koncerten Jay- Z és háttérzenekara a Nirvana ’smells like teen spirit’ című számával kápráztatta el rajongóit.
A rendezvény a Home and Home elnevezésű közös turnéjuk második állomása, a buli megszervezésének ötlete pedig Jay-Z agyából pattant ki, lényege hogy a rapperek szülővárosaikban fognak fellépni. Az koncert nagyon jól sikerült, több mint 42000 embert vonzott Amerika különböző pontjairól New York-ba, a Yankees stadionba, akik két este is tombolhattak kedvenc számaikra a színpad előtt.
Eminem kicsit negatívan nyilatkozott a koncertet megelőzően:

Jay-Z - Eminem és Jay-Z közös fellépése New York-ban

„Nem akarom nagyon beleélni a koncertezésbe, mert nem akarok mindent kiadni magamból, de azt hiszem azért jó lesz, mert megéri anyagilag is, és jó hogy valami emlékeztetni fog a régi élményekre, én és Jay azt akarjuk, hogy az emberek minél többen eljöjjenek és velünk együtt jól érezzék magukat.”

Marshall Matters(Eminem) kiégése eléggé érthető, és várható folyamat volt az őt körülvevők szerint, és pszichiátere is hasonlóan vélekedik. A jó pár éve eluralkodott drogproblémája, valamint az állandó harc 11 éves kislánya felügyeletéért tették még keményebbé az életét, és a csillapíthatatlan gyűlölet szülei iránt, akik mindketten drogfüggők voltak, és a Detroit melletti 8-as útnál felállított lakókocsi táborban nevelték. Számos albuma mellett az énekes 8mérföld című filmje is kemény gyerekkoráról, a zenébe való menekülésről szól. Új albumának címe, a ’Recovery’, reméljük nem hazudtolja meg jelentését: Felépülés.
A lemezeladások azt mutatják, hogy a rapper újra masszívan sikeres, már a piacra dobás után egy héttel 741000 példány kelt el a cd-ből, azóta szeptember hónapban pedig két és fél millió, a Rihanna-val készült, ’Love the Way You Lie’ című közös slágerük pedig szinte minden top listán első.

Jay-Z - Eminem és Jay-Z közös fellépése New York-ban

Két és fél millió lemez eladása hatalmas szám, viszont Jay-Z kétségtelenül a legnagyobb rap sztár 2010-ben, világszerte több mint 40 millió albumot adott el 90-es évek eleje óta tartó karrierje alatt, kiadói, saját ruha márkája van, ez mind hozzásegíti az évi 150 millió dolláros bevételhez, ami rekordnak számít.
A múlt heti koncert is rengeteget hozhatott 3000 dollárért lehetett helyet kapni. „Ha valami megéri, akkor az megéri”.Jay-Z szinte összes slágerét meghallgatni élőben a rap műfaj talán legütősebb rendezvényén, vagy amikor Chris Martin-nal, a Coldplay énekesével előadja a ’lost& viva la vida’ című közös számukat, az megfizethetlen élmény.

A rapper ’Collision Course’ című számát játszotta utoljára a rendezvényen, aminek végén a rajongók látványos stadion- hullámmal búcsúztak tőle, mire ő mosolyogva mondta:

„Na próbáljuk meg megint!”

Ebből a mondatból elég egyértelmű volt, hogy nem akarta, hogy ennek a bulinak vége legyen.

Gery84

2010. 09. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 09. 21. 18:23
Nem mondja, dear "Csé"!? Júj, de hír ez! ;-) ;-P Fú, de tudok angolul! ;-) ;-P
Vendég 2010. 09. 21. 18:24
http://www.music.hu/news.php?cikk=9383

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Eminem és Jay-Z közös fellépése New York-ban cikk képei
Jay-Z - Eminem és Jay-Z közös fellépése New York-banJay-Z - Eminem és Jay-Z közös fellépése New York-banJay-Z - Eminem és Jay-Z közös fellépése New York-banJay-Z - Eminem és Jay-Z közös fellépése New York-banJay-Z - Eminem és Jay-Z közös fellépése New York-ban