Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Régi botrány, új botrány

MTV Video Music Awards - Régi botrány, új botrány

A 2009-es MTV Video Music Awards botránya megalapozta az idei díjkiosztó sikerét. A szervezők természetesen a konfliktus mindkét szereplőjét meghívták a mostani gálára fellépőnek. Már a meghívással is a híradások élére, valamint a címlapokra került a show, hetekkel a megrendezése előtt.

Ráadásul sejthető volt, hogy a botrány folytatódik a második résszel. Folytatódott is, ám korántsem volt olyan hangos, mint az a botrány, amit a díjkiosztó főszereplőjének ruhakölteménye váltott ki.

A botrány és folytatása
Tavaly Kanye West váratlanul megjelent a színpadon, és félbeszakította A legjobb női videó díját átvevő Taylor Swift köszönőbeszédét. A rapper elmondása szerint Beyoncét kellett volna az elismeréssel jutalmazni, mivel a Single Ladies (Put a Ring on It) című felvételének klipje minden idők egyik legjobbja. Az incidens az interneten az elmúlt egy év egyik legnézettebb videója, és számtalan mulatságos variáció készült belőle.

MTV Video Music Awards - Régi botrány, új botrány

Mindkét előadó reagált a fellépése során az egy évvel ezelőtt történtekre. Taylor az Innocent című zeneszámát adta elő, amelynek szövege, pontosabban annak egy része üzenet a rappernek. „Harminckét éves vagy, még mindig felnövőben. Amit teszel, az nem te vagy, még mindig ártatlan vagy. Remélem, észben tartod, hogy még ma sem késő teljesen megújulni” – énekelte Taylor. Kanye az újságírókat tette felelőssé a történtekért, szerinte ők kreáltak botrányt az ügyből. Közvetlenül a gála előtt többrészes, hosszú és filozofikus, bocsánatkérésnek is felfogható magyarázatot közölt a Twitteren, megköszönve az oldal szerkesztőinek azt, hogy végre úgy nyilvánulhat meg a világnak, ahogy ő akar, és nem a botrányra éhes újságírók közvetítik a szavait. A színpadon Pusha T közreműködésével a Runaway című dalt adta elő, amelynek szövegében az szerepel, hogy az emberek érdeklődését sajnos a hülye viselkedések sokkal jobban felkeltik, mint egy tehetséges zenész produkciója.

Húscafatokban pompázva
Az idei MTV Video Music Awards csillaga Lady GaGa volt – nyolc díjat zsebelt be. A legnagyobb várakozás Az év videója kategóriát övezte. Nemcsak azért, mivel ez a legfontosabb kategória, hanem azért is, mert a New York-i énekesnő megígérte, ha ebben a kategóriában ő diadalmaskodik, információkat árul el a készülő nagylemezéről. Ő győzött. Elmondta, az album a Born This Way címet viseli, és részletet adott elő a címadó szerzeményből, amely – szerinte – generációjának himnusza lesz.

Lady GaGa az egyik trófeát nyers marhahúsból készült ruhakölteményben vette át a díjat átadó Chertől. (Az énekesnő az egyik japán divatmagazin szeptemberi számának címlapján is húsruhában látható.) A ruha megosztotta a közvéleményt. Egyeseknek tetszett, köztük Chernek is (zseniálisnak, sőt műalkotásnak nevezte az öltözetet), mások, például állatvédő szervezetek, felháborodtak rajta. „Nem a botránykeltés volt a célom, hiszen a földkerekség előítéletektől leginkább mentes embere vagyok. Azt akartam jelezni, ha nem állunk ki amellett, amiben hiszünk, ha nem harcolunk a jogainkért, nemsokára csak annyi jogunk marad, mint a csontjainkon lévő húsnak. Az amerikai hadsereg homoszexuális tagjai sem gyakorolhatják a jogaikat. A katonáktól nem kérdezik meg, de nem is mondhatják el senkinek, hogy milyen a nemi identitásuk” – nyilatkozta Lady GaGa. (Új Szó)

Puha József

2010. 09. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Régi botrány, új botrány cikk képei
MTV Video Music Awards - Régi botrány, új botrányMTV Video Music Awards - Régi botrány, új botrány