Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Előre, görögök! - Bare Infinity

Bare Infinity - Előre, görögök! - Bare Infinity

Üdítő újdonság, hogy ma már nemcsak a „megszokott" helyekről érkeznek új zenekarok, hanem olyan országokból is, amelyeknek nevét hallva nem éppen a rock/metál az első, ami az embernek eszébe jut. Ebben a cikkben példának okáért egy görög zenekart mutatunk be, akik színvonalban nem maradnak el skandináv kollégái mellől.

Always Forever Part I.

A Bare Infinity 2003-ban jött létre Tomas gitáros és Christianna énekesnő által. Eleinte úgy tervezték, nem keresnek több zenészt maguk mellé, hanem megmarad a projekt kéttagúként. Felvettek egy négyszámos demót, s miután sok pozitív kritikát kaptak, ezzel együtt pedig egyre több felkérést különféle fesztiválokra, mégiscsak keresni kezdtek további tagokat. 2005-ben felvettek még egy demót, majd úgy döntöttek, stúdióba vonulnak, hogy elkészítsék első nagylemezüket. Elsőként a dobos George csatlakozott hozzájuk, később pedig Vincent billentyűs és Alex basszusgitáros - utóbbi azonban 2006-ban elhagyta a csapatot, helyére pedig Sverd került. A zenekar közben folytatta a fesztiválokon való fellépéseket, s lassanként egyre több görög városban megismerték őket. Több zenekarral is lehetőségük volt együtt játszani, ám az igazi megtiszteltetésnek azt érezték, amikor az Epica előzenekaraként léphettek fel Athénban. A lemezfelvételt tekintve viszont rájuk járt a rúd, mert különféle problémák miatt másik stúdiót kellett keresniük, és újrakezdték a felvételeket. Végül sikerült szerződést kötniük az athéni Emotion Art music LTD-vel.

Bare Infinity - Előre, görögök! - Bare Infinity

Már elkészült az album fele, amikor Christianna és a Bare Infinity útjai elváltak egymástól. Új énekesnőt kellett keresniük, akit végül Angel személyében találtak meg. A sok huzavona után a debütáló album végül 2009 márciusában jelent meg Always Forever címmel. Sok pozitív visszajelzés érkezett rá, a legtöbb kritikában 9/10-es értékelést kaptak a kiadványra. A megjelenés után nem sokkal elindulhattak első külföldi turnéjukra, amely főként Finnországot járta körbe, különféle finn zenekarokkal karöltve. Ezenkívül fellépnek az október végén megrendezésre kerülő Female Metal Voices Festen, Belgiumban. A zenekar tehát feltörekvőben van, érdemes megjegyezni a nevüket!

Bare Infinity - Előre, görögök! - Bare Infinity

Tagok:
Angel – ének
Tomas – gitár
George – dob
Sverd – basszusgitáros
Constantine – billentyű

Dory

2010. 09. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Előre, görögök! - Bare Infinity cikk képei
Bare Infinity - Előre, görögök! - Bare InfinityBare Infinity - Előre, görögök! - Bare InfinityBare Infinity - Előre, görögök! - Bare InfinityBare Infinity - Előre, görögök! - Bare InfinityBare Infinity - Előre, görögök! - Bare InfinityBare Infinity - Előre, görögök! - Bare InfinityBare Infinity - Előre, görögök! - Bare InfinityBare Infinity - Előre, görögök! - Bare InfinityBare Infinity - Előre, görögök! - Bare InfinityBare Infinity - Előre, görögök! - Bare Infinity