Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Lady Gaga újabb nagy napja?

MTV Europe Music Awards - Lady Gaga újabb nagy napja?

November 7-én a madridi Caja Mágica arénában kiderül, hogy Lady Gaga gyarapítja-e idei díjgyűjteményét. Az eredménytől függetlenül 2010 az ő éve. Egy újabb tarolás – fokozva az élvezeteket – mézédes eper volna a torta habján. A hab a szeptember 12-én megtartott MTV Video Music Awardson bezsebelt nyolc díj.

A torta alkotóelemei pedig az egyéb díjai mellett a dal- és lemezeladási adatai, a slágerlistás helyezései, a koncertsikerei, valamint az ilyen-olyan botrányai, melyekkel mindig sikeresen felhívja magára a figyelmet, a zenei híradások élére és az újságok címlapjára kerül velük.

Hétfőn hozták nyilvánosságra az MTV Europe Music Awards, az európai zenei díjak kiosztójának idei jelöltlistáját. A New York-i Lady Gaga és napjaink kettes számú énekesnője, a Santa Barbara-i születésű Katy Perry öt-öt jelölést kapott. Mindketten indulnak a Legjobb dal, a Legjobb videoklip, a Legjobb énekesnő és a Legjobb popelőadó kategóriákban. Lady Gaga elnyerheti még a Legjobb élő előadás, Katy Perry a Legjobb koncertelőadás díját. A férfiak közül Eminem gyűjtötte be a legtöbb, négy nominációt. A detroiti rapper a Legjobb dal, a Legjobb videoklip, a Legjobb énekes és a Legjobb hiphopelőadó kategóriákban méretteti meg magát – az első kettőben a Rihannával készült Love the Way You Lie című slágerét és annak klipjét jelölték. A Legjobb videoklip az egyetlen olyan kategória, amelyben nem a közönség szavazatai alapján hirdetnek győztest, hanem zsűri dönt. A Legjobb rockelőadó címért a veterán Ozzy Osbourne az új generáció jeles képviselőivel, a 30 Seconds to Mars, a Kings of Leon, a Linkin Park és a Muse zenekarokkal száll versenybe. A Legjobb új előadó kategóriában napjaink vezető tinisztárja, a kanadai Justin Bieber, valamint B.o.B, Jason Derülo, Ke$ha és Plan B közül kerül ki a győztes.

MTV Europe Music Awards - Lady Gaga újabb nagy napja?

A nemzetközi kategóriák jelöltjeinek bejelentésével egy időben a regionális jelölteket, így a Legjobb magyar előadó díjért indulók névsorát is nyilvánosságra hozták – a Hősök, a Kiscsillag, a Nemjuci, a Neo és a The Kolin van versenyben az elismerésért. A magyar együttesekre az MTV Europe Music Awards magyar honlapján lehet szavazni. A győztes személye október 15-én egy koncerttel egybekötött eredményhirdető bulin derül ki, amelyet a budapesti Corvintetőn tartanak. Október 18-tól adhatják le szavazatukat az érdeklődők a Legjobb európai előadó díjára, amelyért a magyar győztes is indul.

Tavaly a The Kolin kapta meg A legjobb magyar előadó díját, s ezzel övé lett a jog, hogy Magyarországot képviselje. A New York-i Scissor Sisters által kitaposott zenei úton haladó trió a hazai fordulóban négy zenekar, az Esclin Syndo, a The Idoru, a The Moog és a ®agar felett diadalmaskodott. Az európai élcsoportba viszont már nem került be. Az ötös mezőnyben az Eurovíziós Dalfesztivál 2008-as győztese, az orosz Dima Bilan, a lengyelek Doda nevű énekesnője, a finn Deep Insight együttes, az olasz Lost zenekar és a török maNga formáció biztosította a helyét – az utóbbi kapta a legtöbb szavazatot, ezzel elnyerte a Legjobb európai előadó díját. (Új Szó)

Puha József

2010. 09. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 09. 28. 12:08
Psszt! (Sztárfigyu') Hiába Hjön holnap Hreggel is! - részemről (2010.09.29. szerda) korán indulok Zegre, nem Hlesz Hjáték a neten - sorry hatvány. ;-/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Lady Gaga újabb nagy napja? cikk képei
MTV Europe Music Awards - Lady Gaga újabb nagy napja?MTV Europe Music Awards - Lady Gaga újabb nagy napja?