Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kiske és Sommerville közös projektje

Kiske/Sommerville - Kiske és Sommerville közös projektje

A Helloween egykori énekese, Michael Kiske (jelenleg a Place Vendome frontembere) ezúttal egy hölgyeménnyel fogott össze, akivel közös projektként egy egész albumot összedobtak. A Kiske/Sommerville kettős nagylemeze szeptember 24-én jelent meg, amelyről már két dalhoz is készült videoklip.

Silence

Az ötlet Kiske egyik korábbi közreműködésének köszönhető. "Duettet készítettem egy énekesnővel, ez volt a Breathe in Water című nóta az Indigo Dying zenekarral. Nagyon jól sikerült, és ez adta meg a löketet ahhoz, hogy legyen egy duettekből álló albumom valamelyik híres énekesnővel." - magyarázta.

Így jött a képbe Amanda Sommerville amerikai énekesnő, aki már sok mindenben közreműködött; többek között a Kamelot Ghost Operájában, ezenkívül turnézott az Avantasiával, valamint ő ugrott be Simone Simons helyére az Epica észak-amerikai turnéjának idején, amikor Simone-nak egészségügyi problémái voltak. 2008-ban jelent meg az első önálló albuma Windows címmel.

Kiske/Sommerville - Kiske és Sommerville közös projektje

A két énekest a Frontiers kiadó elnöke, Serafino Perugino hozta össze, az egyetértés pedig rögtön megvolt mindkét fél részéről. A szeptember 24-én megjelent album számainak java részét a Primer Fear-es Mat Sinner basszusgitáros és Magnus Karlsson gitáros írta. Három másik számban maga Amanda Sommerville is részt vett dalszerzőként. A "Silence" és az "If I had a Wish" című dalokhoz már videoklipek is készültek, amelyeket Nürnbergben forgattak.

Az albumon közreműködő zenészek:
Michael Kiske - ének
Amanda Somerville - ének
Mat Sinner - basszusgitár/háttérvokál
Magnus Karlsson - gitár, billentyű
Sander Gommans - gitár
Martin Schmidt / Ramy Ali - dob
Jimmy Kresic - billentyű

Dory

2010. 09. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kiske és Sommerville közös projektje cikk képei
Kiske/Sommerville - Kiske és Sommerville közös projektjeKiske/Sommerville - Kiske és Sommerville közös projektjeKiske/Sommerville - Kiske és Sommerville közös projektjeKiske/Sommerville - Kiske és Sommerville közös projektje