Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Indul a Mike Portnoy nélküli jövő

Dream Theater - Indul a Mike Portnoy nélküli jövő

Mike Portnoy elhagyta a Dream Theatert – a dobos a progresszív metálzenét játszó együttes egyik alapítója volt. Az indoklásában kifejtette, hogy eredetileg nem akart távozni, csak hosszabb pihenőre lett volna szüksége, mivel kicsit belefásult a munkába, de a szünet indítványozását zenésztársai elvetették.

„A Dream Theater volt a mindenem, a gépezet mégis kezdett kiégetni. Úgy gondolom, egy hosszabb leállással meg lehetett volna menteni a helyzetet, a többiek azonban nem akartak szünetet beiktatni, ezért feláldoztam magam, és kiléptem a zenekarból. Úgy döntöttem, tiszteletben tartom a többiek óhaját, bár rendkívül fájó elképzelni a Dream Theatert nélkülem. Arra a felismerésre jutottam, hogy az elmúlt időszakban több örömet jelentett és jobb személyes kapcsolatokat adott a Hail!, a Transatlantic vagy az Avanged Sevenfold együttesekkel való közös munka, mint a saját zenekarom. Ezzel az érzéssel egy ideig harcoltam, most a döntéssel lezártam a harcot” – fogalmazott közleményében a világ egyik legjobb dobosának tartott Portnoy.

Dream Theater - Indul a Mike Portnoy nélküli jövő

„Sajnálattal és szomorúsággal jelentjük be, hogy Mike Portnoy dobosunk és barátunk úgy döntött, elhagyja a Dream Theatert. Nincs vita arról, hogy Mike az együttes nagy erőssége volt, szakmailag és emberileg is sokat jelentett számunkra. Mike-nak a zenei utazásához a legjobbakat kívánjuk. A korábbi terveknek megfelelően az új nagylemezünket januárban kezdjük el rögzíteni, majd világ körüli turnéra indulunk” – olvasható a zenekar közleményében.

Az alapítók közül már csak John Petrucci gitáros és John Myung basszusgitáros tagja a Dream Theaternek. Az énekes, a kanadai James LaBrie 1991-ben, a billentyűs, Jordan Rudess 1999-ben csatlakozott hozzájuk.

Puha József

2010. 09. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 10. 21. 0:31
hát gondolhatott volna ránk is,azt hiszem inkább lássuk őt unottan zenélni,de ne hagyta volna abba...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Indul a Mike Portnoy nélküli jövő cikk képei
Dream Theater - Indul a Mike Portnoy nélküli jövőDream Theater - Indul a Mike Portnoy nélküli jövő