Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Keresem az utam - Sandra Schleret

Sandra Schleret - Keresem az utam - Sandra Schleret

Van, hogy egy zenész, énekes évekig keresi a maga útvonalát, és több zenekarban is megfordul, mire megtalálja a számára tökéletes helyet. Ezt több tényező is befolyásolhatja: maximalista hozzáállás, magas mérce, magánéleti válság, amely a zenei pályafutásra is kihat. Sandra Schleret munkásságában már öt együttesnév szerepel, hogy miért? Ebből a cikkből kiderül!

The Dark Bridge

Sandra 1976. június 26-án született Innsbruck-ban, Ausztriában. Gyermekkora óta fontos számára az éneklés, tinédzserként már együttesben volt tag, s bár az a csapat nem volt hosszú életű, ő tudta, hogy folytatni akarja, és keresni kezdte a számára megfelelő együttest. Mostanra azonban már az ötödik zenekarában énekel. Ez nem azért alakult így, mert nehezen marad meg egy csapatban, hanem egy súlyos egészségügyi probléma okozta a bonyodalmakat. 2005-ben ugyanis Sandránál rosszindulatú nyirokcsomó daganatot diagnosztizáltak, ez pedig kettétörte az alakulásban lévő zenei életét. Vissza kellett vonulnia, hogy átessen egy fél évig tartó kemoterápiás kezelésen. Nehéz időszak köszöntött rá, de szerencsére 2006 végére sikerült meggyógyulnia, 2007-ben pedig visszatért zenei tevékenységeihez. Nézzük végig eddigi zenei pályáját!

Sandra Schleret - Keresem az utam - Sandra Schleret

Dreams of Sanity (1994-2000, 2001-2002)

1994-ben alakultak. Ez volt Sandra első komolyabb zenekara, amelyhez nagy reményeket fűzött, hiszen így lehetősége volt hangját is képezni. Két demót és három teljes nagylemezt készítettek el együtt, s nagy elismertségre tettek szert. A zenekar berkeiben azonban egyre több volt a nézeteltérés. 2000-ben Sandra egy évig ismeretlen okokból elhagyta a csapatot, helyére akkor egy Barbara Peer nevű hölgyemény érkezett. 2001-ben aztán Sandra visszatért, és nemsokára stúdióba vonultak, hogy elkészítsék a következő nagylemezt - amely aztán mégsem készült el, 2002-ben ugyanis a Dreams of Sanity végleg feloszlott.

Sandra Schleret - Keresem az utam - Sandra Schleret

Siegfried (2000- )

A csapat 1998-ban alakult, Sandra pedig 2000-ben csatlakozott hozzájuk, amikor ideiglenesen kilépett a Dreams of Sanity-ből. Az epic metált játszó zenekar még ebben az évben kiadott egy demót, amelyet 2001-ben követett az első nagylemez Drachenherz címmel. 2003-ban megjelentették második, Eisenwinter című albumukat, ezután azonban évekre eltűntek - valószínűleg Sandra betegsége miatt. Sokan azt hitték, feloszlottak, ám 2008. április 25-én Sandra kiadott egy közleményt, amely szerint "a zenekar még mindig együtt van, és az új albumukon dolgoznak". 2009-ben meg is jelentették új, Nibelung című lemezüket, ezzel pedig visszatértek a zenei életbe.

Sandra Schleret - Keresem az utam - Sandra Schleret

Eyes of Eden (2005)

2005-ben Sandra nagy örömmel csatlakozott a német együtteshez, amely abban az évben alakult. Vele kezdték el rögzíteni az első album anyagát, de éppen akkor, amikor nagyobb kiadóhoz jutottak, kiderült Sandra betegsége, emiatt nem tudta befejezni az album felvételeit, és fájó szívvel, de búcsút intettek neki. Helyét az alig 20 éves Franziska Huth vette át, aki azóta is a zenekar frontembere.

Sandra Schleret - Keresem az utam - Sandra Schleret

Soulslide (2002-2006)

A német zenekar 2002-ben alakult. Hamar elkezdtek énekesnőt keresni, így találtak rá Sandrára, aki miután elment egy próbájukra, úgy döntött, szívesen adja a hangját a zenéjükhöz. Két demót készítettek el, valamint egy videoklipet is az Into Despair című számhoz. 2005-ben Sandra közölte a zenekarral a diagnózist, ők pedig úgy döntöttek, várnak. Miután azonban 2006-ban az énekesnő felépült, úgy döntött, nem folytatja a Soulslide-dal a munkát, mert nem tudja megoldani a lakhelyek közötti távolsággal járó problémákat.

Elis (2007- )

Az Elis 2003-ban alakult. A liechtensteini zenekar múltját tragédia árnyékolja be, előző énekesnőjük, Sabine Dünser ugyanis 2006-ban elhunyt agyvérzés következtében. A csapat egy darabig még azt sem tudta eldönteni, folytassák-e a zenélést együtt. Végül úgy döntöttek, nem oszlanak fel, hanem új énekesnőt keresnek. Ekkor jött a képbe Sandra, aki éppen akkor tért vissza a betegség utáni lábadozásból, és úgy érezte, jelentkeznie kell erre a posztra. Végül őt választották ki az Elis új énekesnőjének. 2009-ben megjelentették a Catharsis című lemezüket, amelynek számait Sandra a betegség időszakáról írta, így dolgozván fel a történteket. Reméljük, itt végre hosszabb távon megtalálja önmagát, és már semmi sem fogja őt akadályozni céljai elérésében!

Dory

2010. 09. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

mama 2015. 08. 02. 8:27
Szép)))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Keresem az utam - Sandra Schleret cikk képei
Sandra Schleret - Keresem az utam - Sandra SchleretSandra Schleret - Keresem az utam - Sandra SchleretSandra Schleret - Keresem az utam - Sandra SchleretSandra Schleret - Keresem az utam - Sandra SchleretSandra Schleret - Keresem az utam - Sandra SchleretSandra Schleret - Keresem az utam - Sandra SchleretSandra Schleret - Keresem az utam - Sandra SchleretSandra Schleret - Keresem az utam - Sandra SchleretSandra Schleret - Keresem az utam - Sandra SchleretSandra Schleret - Keresem az utam - Sandra Schleret