Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Szörnyparádé a PeCsában

Lordi - Szörnyparádé a PeCsában

Mr. Lordi és társai ismét hazánkba látogatnak! A szörnymaszkok mögé bújó finn csapat november 17-én szerdán, este 8 órakor teszi tiszteletét a Petőfi Csarnokban, lemezbemutató turnéjuk egyik állomásaként.

Would you love a monsterman?

A Lordi ötödik nagylemeze Babez for Breakfast címen látott napvilágot szeptember 15-én, ez kerül bemutatásra majd a Petőfi Csarnokban – igaz, utóbbi mindezt még nem írta ki honlapjára, ám a zenekar hivatalos weblapján már szerepelünk a turnéállomások között, valamit a LiveSound Productions is megerősíti oldalán a hírt. Előzenekarként két olasz csapat, a The Dogma és a Raintime érkeznek.

Lordi - Szörnyparádé a PeCsában

A finn rémpofák igazán 2006-ban tettek szert nagy hírnévre, amikor is megnyerték a 2006-os Eurovíziós Dalfesztivált Hard Rock Hallelujah című számukkal. Múltjuk azonban 1996-ra vezethető vissza, ekkor alapította a zenekart Tomi Putaansuu, művésznevén Mr. Lordi. Első kiadott daluk a Would you Love a Monsterman? volt, s miután pozitív visszajelzések érkeztek rá, 2002-ben kiadták debütáló lemezüket Get Heavy címen. Finnországban és Németországban már ezzel az albummal is nagy áttörésre tettek szert, s a sikereiket csak fokozta 2004-es The Monsterican Dream, valamint a 2006-os The Arockalypse. 2008-ban még egy finn horrorfilmben, a Dark Floors-ban is szerepeltek, természetesen szörnyeket alakítottak. A mozifilmhez készítettek is egy főcímdalt Beast Loose in Paradise címmel. Ugyanebben az évben jelent meg negyedik albumuk, a Deadache. Tavaly jártak először Magyarországon, egészen pontosan 2009. március 11-én, a negyedik nagylemezt bemutató turnéjuk részeként.

Lordi - Szörnyparádé a PeCsában

A csapat leginkább a nyolcvanas évek-beli hard rock és heavy metal elemeket használja fel zenéjében, nagy példaképük többek között a Kiss és a Twisted Sister. A maszkokat és az egész megjelenésüket Mr. Lordi tervezi meg, és előfordul, hogy egy-egy fellépés előtt 5 órán át tart, mire mindenki felölti a maga kosztümét. Kinézetük miatt sokan vádolják őket sátánizmussal, az együttes tagjai azonban elutasítják ezeket a feltevéseket, mondván, közülük többen is Istenhívők. Másik ismertetőjelük a látványos színpadi show, amely főként pirotechnikai elemekkel valósul meg, és minden dalhoz külön látványvilág tartozik. November 17-én tehát mi is egy nagyon látványos előadásra számíthatunk!

Az új album, a Babez for Breakfast tracklistája:

1. SCG5: It's a Boy!
2. Babez for Breakfast
3. This Is Heavy Metal
4. Rock Police
5. Discoevil
6. Call Off the Wedding
7. I Am Bigger Than You
8. ZombieRawkMachine
9. Midnite Lover
10. Give Your Life for Rock and Roll
11. Nonstop Nite
12. Amen's Lament to Ra
13. Loud and Loaded
14. Granny's Gone Crazy
15. Devil's Lullaby

Dory

2010. 09. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Szörnyparádé a PeCsában cikk képei
Lordi - Szörnyparádé a PeCsábanLordi - Szörnyparádé a PeCsábanLordi - Szörnyparádé a PeCsábanLordi - Szörnyparádé a PeCsábanLordi - Szörnyparádé a PeCsábanLordi - Szörnyparádé a PeCsábanLordi - Szörnyparádé a PeCsábanLordi - Szörnyparádé a PeCsában