Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Szobrot állítanak Dio emlékére

Black Sabbath - Szobrot állítanak Dio emlékére

Emlékmű készül a legendás heavy metal énekesről Bulgáriában. A Ronnie James Dio-t ábrázoló szobor Kavarna város központi parkjában kapna helyet, a hamarosan megépülő "Walk of Rock" projekt részeként, amelyet még négy évvel ezelőtt hagyott jóvá a városi tanács.

Neon Knights

A Radio Bulgaria szerint az emlékműről való döntést a helyi önkormányzat hozta meg. Legaktívabban maga a kavarnai polgármester, Tzonko Tzonev támogatja, számos újságíróval és zenésszel együtt. A szobor körülbelül 1,5 méter lesz (nagyjából négy láb és tizenegy hüvelyk), és a Fekete-tenger nagyobb köveiből faragják ki. Az emlékmű másolatát már bemutatták a júliusi háromnapos Kavarna Rock Fest-en, nem sokkal utána pedig egy gipsz modellbe is belekezdtek, utóbbi jelenleg az elkészítés végső szakaszában áll. Nem véletlen ez a nagy igyekezet a bolgárok részéről: Ronnie a pályafutása során öt alkalommal is koncertezett náluk, sőt, aktívan részt vett a bolgár ápolónők felszabadításáért folyó kampányban, akiket nyolc évig Líbiában tartottak fogva.

Black Sabbath - Szobrot állítanak Dio emlékére

Ronnie James Dio 2010. május 16-án halt meg gyomorrákban. Nevéhez olyan zenekarok fűződtek, mint a Black Sabbath, a Rainbow, a Heaven and Hell és a Dio. Halála mély gyászt hozott a rockvilágra, családja mellett rengeteg előadó és rajongó fejezte ki részvétét.

Dory

2010. 09. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Szobrot állítanak Dio emlékére cikk képei
Black Sabbath - Szobrot állítanak Dio emlékéreBlack Sabbath - Szobrot állítanak Dio emlékére