Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Pár nap és itt van Ozzy!

Ozzy Osbourne - Pár nap és itt van Ozzy!

A zenéje mellett botrányairól és tévés szerepléseiről is ismert rockénekes, aki a Black Sabbath frontembereként vált híressé, október 4-én az Arénában lép fel, ahol szokásához híven óriási technikával, gigantikus diszletekkel, video és fénytechnikával lép szinpadra.

Let Me Hear Your Scream

Felvonultatja az összes ördögöt és angyalt, rémet és szellemet akik szóló lemezei visszatérő szereplői és megihletik, vagy rákényszeritik arra a félelmetes örjöngésre ami koncertjeinek felfokozott hangulatát okozza és felejthetetlen élmény azoknak akik részt vehetnek rajta.

Ozzy idáig egyszer járt Magyarországon, még a 2001-es Black Sabbath újjáalakulás idején a Kisstadionban. Lett volna egy teltházas koncertje a budapesti Arénában is 2004-ben, de sajnos elmaradt mert akkor volt a hires quad-bike balesete ami miatt egy évig kórházban volt és több mint 40 koncertjét kellett lemondania. Ozzy Osbourne 1970-től kezdve a Black Sabbath-tal 10 lemezt készített, amelyek összesen 50 millió példányban keltek el. 1979-ben elhagyta az együttest és szólókarrierbe kezdett. Első albuma az 1980-as Blizzard of Ozz volt, amely négyszeres platinalemez lett. Szóló karrierje során is hozzávetőleg 50 millió lemezt adott el, rajongók milliói előtt lépett fel. 1993-ban kapott először Grammy-díjat a legjobb metál előadó kategóriában I Don't Want To Change the World című számáért. Az Epic Recordsnál eltöltött 20 év alatt 13 lemezt jelentetett meg és kapott egy csillagot a halhatatlanok között a Hollywood-i Sunset Boulevard-on.

Ozzy Osbourne - Pár nap és itt van Ozzy!

Feleségével, Sharonnal - aki egyben menedzsere is - 1996-ben hívták életre az Ozzfestet, az első kifejezetten hard rock fesztivált, ahol fiatal zenekarok is lehetőséget kaphattak a bemutatkozásra. Egy év szünet és az egyetlen koncertre szűkített 2008-as "különkiadást" követően az Ozzfest idén visszatér, Ozzy mellett olyan fellépőkkel, mint a Mötley Crüe vagy Rob Halford, a Judas Priest frontembere.

Penelope Spheeris filmrendező egy teljes dokumentumfilmet is szentelt az Ozzfestnek We Sold Our Souls For Rock 'n' Roll címmel, de láthattuk Ozzy-t Adam Sandler egyik filmjében és a Goldmemberben is. Családi valóságshowjával a televíziózás történetébe is beírta nevét: a "The Osbournes" a Music Television legnézettebb sorozata volt. Tavaly megjelent I Am Ozzy címmel önéletrajza amit Chris Ayres közremüködésével írt.

Mint ismeretes, 2010 áprilisában kislemeze jelent meg Scream címmel ami a júniusban megjelenő azonos címü nagylemez előzetese és minden metal listán vezető helyen, de a manapság csak popzenéket tartalmazó eladási és rádió listákon is az első tíz egyikeként kezdett szerte a világon. A lemez témái közöt az Ördög és Angyal örök harca is szerepel és a borító tanúsága szerint Ozzy ezúttal az Angyal szerepét választotta mert szárnyakkal, zászlóval kezében angyali seregei élén látható a borítón. Ozzy bejelentette, hogy 18 hónapos világkörüli turnéra indul amit Amerikában kezd az OZZFEST-re történő visszatéréssel, majd szeptembertől Európában aztán Japánban, Ausztráliában és Dél-Amerikában folytatja. Ennek a turnénak a része a gigantikus hazai koncert is!

-CsL-

2010. 10. 01. 14:41

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 10. 02. 13:30
egy dolgot nem értek, minden egyes oldalon, minden egyes cikkben azt írják hogy 2001-ben volt itt a sabbath-al..... ennyire hogy lehet félreinformált mindenki egy ilyen dologban? a pontos dátum, amikor itt koncerteztek a kiss stadionban, az 1998 június 3.!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Pár nap és itt van Ozzy! cikk képei
Ozzy Osbourne - Pár nap és itt van Ozzy!Ozzy Osbourne - Pár nap és itt van Ozzy!