Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Good Knives is játszik a Coyote Fesztiválon!

Coyote Fesztivál - A Good Knives is játszik a Coyote Fesztiválon!

A Rotten Tomatoes meghívására ismét hazánkba látogat a los angelesi punk-rock zenekar, a Good Knives, amelynek idén jelent meg debütáló albuma. A zenekar tagjai a Föld különböző szegleteiből -Los Angelesből, Ukiah Californiából és az angliai Peterborough-ből - származó arcokból verbuválódott össze, és mint együtt játszó zenekarok tagjai ismerték meg egymást.

Wreckage

A Good Knives zenészei barátaik, a Salt Lake City-beli Ryan Seaman és a georgiai Lee Dyess segítségével megtalálták meg a módját, hogy elkészítsék albumukat és alapítsanak egy bandát. Ők úgy vélik, hogy ez még csak a kezdet. A Good Knives-t pár olyan srác alakította meg, akik hittek önmagukban, de nem tudták, hova fog ez vezetni. Most éppen hozzánk vezet az útjuk. Ez már a második alkalom, amikor a Good Knives hazánkba látogat, és vad erővel pumpálja majd az agyunkba a hamisítatlan amcsi, punkos beütésű rock'and roll opuszait.

Coyote Fesztivál - A Good Knives is játszik a Coyote Fesztiválon!

A Rotten Tomatoes tagjai - a fesztivál hazai bandája -, akik meghívták őket, jelenlegi felállásban 2007 óta zenélnek együtt, bár a banda barátsága és zenei múltja már sokkal régebbre vezethető vissza. Az elmúlt években többek között felkerültek egy Depeche Mode feldolgozásokat tartalmazó albumra, a "Nyaralni Indultunk" című számukból klip készült, 2009-ben pedig megjelent "Rotten Roll" című albumuk, melynek angol verzióját idén vették fel. Szintén tavaly, az Emergenza fesztiválon való részvételnek köszönhetően megmutatták magukat a bécsi közönségnek is. Az ősz folyamán készül következő klipjük és jönnek az új számok.

A további fellépők:

A Sunday Best baráti zenekarként alakult 2009 májusában. Az együttes stílusa Californiai punk (Skate punk), melyet a Blink 182, Sum 41, valamint a Green Day képvisel. Az idei évben több sikeres koncerten vannak túl, új lendületet hozva a budapesti klubéletbe. A My Best Habit zenekar egy fiatal tagokból álló, nagyon populáris post-hardcore zenét játszó csapat. Mára egy a saját stílusát, útját, elképzeléseit megtalált zenekarrá váltak, céljuk, hogy meghonosítsák Magyarországon is az USA-ban már hatalmas sikernek örvendő, sőt, underground szinten gyakorlatilag a legdivatosabb irányzatot, amit leginkább post-hardcore néven szokás emlegetni. A zenekar két tagcsere után új felállásban, új számokkal tér vissza az októberi koncerten. A Star Positive zenekar 2007-ben alakult, majd 2008 tavaszán az Edge Records gondozásában, "Ki nevet a végén..." címmel kiadta első lemezét. A címadó dalból klippet is forgattak, amit a Viva-tv rendszeresen játszott több hónapon keresztül. A fiúk most fejezik be a második nagylemezük anyagának munkálatait, amely előreláthatólag ez év végén fog megjelenni, szintén egy klippel együtt. Rendszeresen koncerteznek Budapesten és vidéken egyaránt, klubokban valamint fesztiválokon. Koncerten a saját dalaik mellett ismert rockslágereket is játszanak, többek között U2-t, Green Day-t, Good Charlotte-t is. A debreceni Hope the Last zenekar 2007 óta tevékenykedik post-hardcore stílusban. Számos klub koncert és fesztivál van a hátuk mögött. 2009-ben megnyerték az Emergenza tehetségkutató Közép-Európai döntőjét, és az Azfeszt tehetségkutatót is. Tehát elég komoly felhozatal várható, még ebben a hidegebb, igazán fesztiválzáró hangulatú októberi napon is.

A fesztivál szervezői szerint:

"A fesztiválsorozat első állomása 2010. október 21-én, a Dürer Kert nagytermében lesz. Sokféle hangzás és stílus keveredik majd, amely számtalan embert csábíthat el egy nagy, közös bulira. Természetesen a rockzene határain belül próbálunk mozogni, a lehetőségeinken belül megmutatva a zenék sokszínűségét. Célunk egy olyan sorozat elindítása, melyben megmutathatják magukat a hazai feltörekvő, vagy már befutott, esetleg 'csak úgy lézengő' rock zenekarok, egymást erősítve, pengetőről-pengetőre adva át a jó hangulatot."

-CsL-

2010. 10. 05. 11:48

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Good Knives is játszik a Coyote Fesztiválon! cikk képei
Coyote Fesztivál - A Good Knives is játszik a Coyote Fesztiválon!Coyote Fesztivál - A Good Knives is játszik a Coyote Fesztiválon!