Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Újra nyomulnak a srácok az Első Emeleten

Első Emelet - Újra nyomulnak a srácok az Első Emeleten

A nyolcvanas évek egyik legnagyobb, élvonalbeli csapatát, az Első Emeletetnek fantasztikus szezont zárt szeptember közepén. Mindenhol kedves fogadtatás, és fergeteges hangulatú koncertek kísérték a zenekart a turné során, és nagyon-nagyon sok ember jött össze, bárhol is játszottak. Most pedig - húsz év után - új lemezzel teszik fel a koronát az idei évre.

Megyek a szívem után

Május 1-én kezdték az országjárást, és meg sem álltak ősz elejéig. Minden héten beültek a buszba, és irány az ország valamelyik városa, üdülőhelye. A nyár egyik csúcspontja a rajongók szempontjából mindenképpen az Első Emelet Tábor volt. Aki ott volt, tudja mire gondolunk, aki pedig nem tudott velük tartani, az valami rendkívüli dologról maradt le. Igazán felejthetetlen volt az a néhány nap a szigetmonostori Rosinante Fogadóban az együttes tagjaival minden rajongó számára.

Első Emelet - Újra nyomulnak a srácok az Első Emeleten

A nyári koncerteken már játszották a két új Első Emelet dalt – a „Megyek a szívem után”, és a „ Ma van a te napod!”-at - és nagy örömünkre azt tapasztalták, hogy mindkettőt nagyon hamar megszerette a közönség. A NeoFM Premier műsora kezdte el először adni a Megyek a szívem után c. számot és azóta le sem került a NeoFM slágerlistájáról, ami azt jelenti hogy a mellett hogy rengeteg emberben még elevenen él a nyolcvanas évekbeli Első Emelet, de az újjáalakult banda is ugyanúgy képes megfogni az embereket. A ClassFM volt a következő rádió amely játszotta az új Emelet számokat, majd a két rádióadót őt követte a többi Budapesten, és vidéken egyaránt. A két dal sikerén felbuzdulva döntöttek úgy, hogy 20 év után újra lesz Első Emelet CD, mégpedig teljesen új új felvételekkel! A megjelenés napja pontosan 2010. november 20 lesz. Az együttes tervei szerint a maxi CD-n szerepel majd a 3 új dal magyar és angol változata, valamint 3 régi, nagy slágerük új hangszerelésben. A már hagyományosnak számító, őszi klubjukat november 20-án tartják a SOHO Pub-ban (Bp. VI. ker., Nagymező u. 31.), ahol dedikáltatni is lehet majd az aznap megjelenő új albumukat.

Az ősz beköszöntével sajnos 'kihalnak' a városok főterei, a strandok, az üdülőhelyek. Sajnálatos hazai sajátosság, hogy ilyenkor a fellépések száma is megcsappan, de azért lesz még idén emelet buli, igaz nem a szabad ég alatt.. Egyelőre ezek a biztos időpontok:

December 17. – Bp. Jam Pub – karácsonyi Első Emelet klub koncert
December 18. – Dabas, Sportcsarnok

-CsL-

2010. 10. 06. 10:14

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Újra nyomulnak a srácok az Első Emeleten cikk képei
Első Emelet - Újra nyomulnak a srácok az Első EmeletenElső Emelet - Újra nyomulnak a srácok az Első Emeleten