Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Katy Perry - Lakatos Márk szemével

Katy Perry - Katy Perry - Lakatos Márk szemével

Katy Perry Magyarországon járt! Ráadásul nem is csak „beugrott” hozzánk: több napot töltött Budapesten. A világhírű énekesnő október elsején a Papp László Sportarénában adott koncertet, és hazánkban forgatta a legújabb videoklipjét is. A hamarosan debütáló klipnek még egy hazai vonatkozása van: 30 magyar lelkes fiatalt is szerepel majd benne.

Thinking of You-Budapest

Egy négytagú szakmai zsűri – Harsányi Levente, Hámori Barbara, Lakatos Márk és Lilu – válogatott a www.katyklipje.hu oldalra feltöltött bemutatkozó kisfilmekből és az ő szavuk volt a döntő a személyes szereplőválogatáson is. A zsűrizés célja pedig nem más volt, mint hogy megtalálják azokat az értékes képességekkel rendelkező hazai fiatalokat, akik a pine-up stílusú énekesnő legújabb videoklipjében szerepelhetnek. A pályázatról, a döntési szempontokról és Katy Perry budapesti koncertjéről Lakatos Márkot kérdeztük.

Katy Perry - Katy Perry - Lakatos Márk szemével

Márk, neked mi a legszimpatikusabb Katy-ban?

Mivel stylist vagyok és színpadi jelmeztervezéssel is foglalkozom, természetesen a stílusa! Amit Katy Perry képvisel, az a pine-up stílus, és ez kifejezetten közel áll a szívemhez. Az egészen a ’40-es évekig visszanyúló, az Egyesült Államokból induló irányzat egyik ikonikus alakja volt például Marylin Monroe, de említhetem Dita Von Teese klasszikus retró stílusát is, vagy Christina Aguilera cirkuszos videoklipjét. Katy Perry a pine-up-on belül egy vicces, humoros, „lollipop-os” vonalat képvisel, és ezt én külön szeretem benne.

Több mint 600-an jelentkeztek a Katy klipje pályázatra. Amikor zsűriztél, akkor azt nézted, hogy kinek van a leginkább Katy-s, és ezzel együtt pine-up stílusa?

Nem, egyáltalán nem. Érdekes arcokat, izgalmas karaktereket kerestünk. Engem az tudott a legjobban lázba hozni, ha valaki egymással össze nem illő dolgokat csinált egyszerre. Fejen állva énekelni például nem egy hétköznapi dolog. Ha azt láttam, hogy hiteles az, amit a jelentkező bemutatott, plusz még az a bizonyos szikra, vagy a tűz is megcsillant benne, akkor nálam nyert ügye volt. Nem fontos, hogy 90-60-90 méretekkel rendelkezzen valaki és az sem, hogy Katy Perry-hez hasonlítson.

Ott voltál az október elsejei koncerten is. Elemeznéd Katy stílusát? Mit viselt a színpadon?

A ruhája egy ezüst latex mini volt, amit színes cukorkák díszítettek. Ja, és bíbor glitter balerina cipőben ropta, ami nagyon összhangban van azzal, hogy sok rajongója a tinilányok köréből kerül ki. Semmi magas sarok! A koncert alaphangulatát a lollypop-os látvány adta meg. Ezt az őrületet szerintem a jövő évi turnéján még tovább fogja fokozni. Katy Perry-vel személyesen is találkoztam egyébként; nagyon kedves személyiség! Megköszönte, hogy annyi érdekes arcot válogattunk a klipjébe. Pétert külön kiemelte, ami nagyon jól esett, mert a 16 éves fiú a személyes kedvencem nekem is.

-CsL-

2010. 10. 06. 16:42

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 10. 16. 23:17
Nem pine-up, hanem pin-up. Vagy 4-szer szerepel rosszul a cikkben.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Katy Perry - Lakatos Márk szemével cikk képei
Katy Perry - Katy Perry - Lakatos Márk szemévelKaty Perry - Katy Perry - Lakatos Márk szemével