Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Churchill a slágerlistán

Listamustra - Churchill a slágerlistán

A héten nem igazán szerencsés új belépőnek lenni a brit albumeladási rangsorban. Mark Ronson & The Business Intl, KT Tunstall, valamint Eric Clapton korongjai a tízes mezőnyben debütáltak, de a listás beszámolókban csak mellékszereplők. Az is csupán kiegészítő hír, hogy az ír The Script második stúdiólemeze, a Science & Faith egy hét után visszatért a csúcsra. Ezek az eredmények eltörpülnek Sir Winston Churchill (1874–1965) „sikere” mellett.

Churchill az első brit miniszterelnök, aki felkerült a szigetország albumeladási listájára. Persze nem önmagában. A II. világháború alatt mondott több beszédét a brit Királyi Légierő (Royal Air Force – RAF) központi zenekara, a The Central Band of the Royal Air Force zenei alapokra ültette a Reach for the Skies című nagylemezén. A brit és a német légierő által vívott angliai csata hetvenedik évfordulója alkalmából kiadott korong az eladási összesítés negyedik helyén nyitott. „Nagyszerű dolog, hogy a hivatalos albumeladási lista olyan sztárjaihoz, mint Madonna, Cliff Richard vagy a Beatles, Churchill is csatlakozott” – mondta a túlzásokra hajlamos Martin Talbot, a listákat összeállító The Official Charts Company ügyvezető igazgatója. „A közönség tiszteleg katonáink hősiessége előtt azzal, hogy ilyen nagy példányszámban vásárolja a lemezt” – tette hozzá.

Listamustra - Churchill a slágerlistán

Churchill hangja több dalban is szerepelt már, például az Iron Maiden 1984-es Aces High című felvételében, amely a Királyi Légierő egyik pilótájának háború alatti hőstetteiről szól. (Új Szó)

Puha József

2010. 10. 09. 10:32

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Churchill a slágerlistán cikk képei
Listamustra - Churchill a slágerlistánListamustra - Churchill a slágerlistán