Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Glee-diadal a Beatles felett

Glee - Glee-diadal a Beatles felett

Britney Spears segítségével újabb popzenei mérföldkőhöz ért a Glee – Sztárok leszünk! című amerikai musical- és vígjátéksorozat, bár ez előbb-utóbb nélküle is bekövetkezett volna. A szereplők előadásában felcsendülő slágerek egy része az egyes epizódok után, elsősorban az internetes letöltéseknek köszönhetően felkerül az amerikai Billboard magazin százas kislemezlistájára.

A pophercegnő az amerikai Fox tévécsatornán látható, egy középiskolai kórus történeteit elmesélő sorozat második évadjának szeptember 28-án vetített második részében szerepelt. A produkció ezúttal 13,51 millió nézőt ültetett le a képernyő el. Ez volt a második legnézettebb epizód – a hosszabb szünet után idén április 13-án sugárzott 14. részt 13,66 millióan látták.

Glee - Glee-diadal a Beatles felett

A második sorozat második részéből a héten hat szerzemény: Britney öt dalának átdolgozása és a Paramore zenekar The Only Exception című felvételének átirata debütált az amerikai kislemezlistán. A The Only Exception új változatát egy hellyel megelőzi a dal eredetije, amely az 57. helyről a 25. pozícióba jött fel. A sorozatból még egy felvétel található a rangsorban, az Empire State of Mind, Jay-Z és Alicia Keys slágerének átdolgozása, amely múlt héten a 21. helyen nyitott, most a 94. helyen tanyázik.

A Glee a héten megelőzte a The Beatlest. A liverpooli négyes 71 kislemezzel szerepelt az amerikai összesítésben, a tévésorozat pedig már 75-nél tart, ezzel az együttesek között rekorderré lépett elő. Ha a szólóelőadókat is figyelembe vesszük, akkor a Glee szereplői a héten két legendás előadót is leköröztek – Ray Charlest, akinek 74, valamint Aretha Franklint, akinek 73 dala tanyázott a rangsorban –, és az örökranglista harmadik helyére jöttek fel. Elvis Presley az első 108 kislemezzel, őt James Brown követi 91-gyel. A The Beatles a hatodik pozícióba csúszott vissza, mögötte Elton John, Lil Wayne, Stevie Wonder és Jay-Z található még a tízes mezőnyben. Nyilvánvaló, hogy a Glee rövidesen mindenkit megelőz, de a diadalmenete nem hasonlítható össze más előadók és zenekarok sikertörténetével, mivel alapjában véve nem együttes.

A tévésorozat szereplői egy másik The Beatles-rekordtól messze állnak. A felvételeik eddig összesen 105 hetet töltöttek a listán, a gombafejűek slágerei 617 hetet. A Glee-dalok többsége csak egy hétig szerepel a Billboard magazin összesítésében, eddig csupán tizennégy tartózkodott egy hétnél tovább benne.

Glee-dalok az eheti amerikai kislemezlistán
Cím – pozíció – eredeti előadó
Toxic – 16. – Britney Spears
The Only Exception – 26. – Paramore
I’m a Slave 4 U – 52. – Britney Spears
Stronger – 53. – Britney Spears
…Baby One More Time – 54. – Britney Spears
Me Against the Music – 56. – Britney Spears
Empire State of Mind – 94. – Jay-Z & Alicia Keys

Puha József

2010. 10. 14. 14:41

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Glee-diadal a Beatles felett cikk képei
Glee - Glee-diadal a Beatles felettGlee - Glee-diadal a Beatles felett