Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Anna and the Barbies - új lemez

Anna and the Barbies - Anna and the Barbies - új lemez

A Pásztor tesók, Anna és Samu zenekara, az Anna and the Barbies elkészítette legújabb nagylemezét Gyáva forradalmár címmel. Egy zenekar életében általában a harmadik album vízválasztó

Don't fit in

Az Anna and the Barbies esetében a mérleg nyelve pozitív irányba mozdult, a zenekar hosszú évek kitartó és gyakran kilátástalannak tűnő harcai után végre győzelmet aratott. A Gyáva forradalmár a zenekar eddigi legjobb, legegységesebb és az eddigi visszajelzések alapján mind a közönség, mind a szakma körében legnagyobb elismerést kiváltó nagylemeze. A legmeggyőzőbb bizonyíték minderre a Gyáva forradalmár teltházas lemezbemutató koncertje, amit Anna és a fiúk az albummegjelenés napján tartottak az A38 Hajón. A siker erejét növelte az is, hogy ekkor volt a tavaly május óta egyre nagyobb slágernek számító Don’t Fit In című dal 3D-s technikával készült klipjének ősbemutatója.

Anna and the Barbies - Anna and the Barbies - új lemez

A Gyáva forradalmár több szempontból is mérföldkő az Anna and the Barbies életében. A korábbi évek gyakran negatív tendenciáival szemben most minden feltűnően passzolt, minden nagyon a helyén volt, minden nagyon könnyen ment – a dalszerzéstől a koncertezésen át a lemezfelvételig.

Barbi, szerinted miben is más a Gyáva forradalmár, mint az előző nagylemezek?

"Az Anna and the Barbies koncerten olyan dinamikus, erőtől duzzadó megszólalást produkál, ami leszakítja a fejünket, a Gyáva forradalmár pedig az első olyan lemeze a zenekarnak, amire sikerült az élő hangzást átmenteni. A korábban az Anna and the Barbies-ra jellemző, sokat kritizált zenei klektikusság kérdését is sikerült tisztázni, és egy életre helyre tenni. Az Anna and the Barbies mostantól hivatalosan is egy zajos-hangos rockbanda, a Gyáva forradalmár pedig egy energikus rocklemez, amibe a pop-rocktól a punk-rockig minden belefért – méghozzá harmonikus egységet alkotva. A Gyáva forradalmár hangszerelése próbatermi műhelymunka eredménye, a zenekar tagjainak közös gyermeke. A dalok, bár többségben a Pásztor testvérek szerzeményei, mindenki aktívan hozzájárult az album számainak megszületéséhez.

A Gyáva Forradalmárral végre visszatértünk ahhoz, amit tízen-huszonévesen értéknek éreztünk. Letisztultak a zenei formák, túléltük a megfelelési kényszeres-erőlködős útkeresésünket, szerencsés időben szakadtak fel belőlünk olyan őszinte érzések, amikkel, úgy érezzük, rezonál a környezetünk is, valamint kaptunk már annyit az arcunkba, hogy röhögve köszönjük meg, aminek még jönnie kell."

Külön szót érdemel a nemcsak hazai viszonylatban merész lemezborító. A zenekar választása Eugène Delacroix híres festményére (A Szabadság vezeti a népet) esett, ám nem az eredeti képet használták fel, hanem saját verziót készítettek, és ők maguk álltak modellt (Anna domborítja a központi nőalakot, a Szabadságot) a fotóhoz.

Anna erről így mesél:

„Elaludtam a stúdióban és egy utcai zavargásról álmodtam, ahol egy meztelen ember rohant velem szembe. Felébredve a Delacroix kép jutott az eszembe, az abból áradó erő, kiszolgáltatottság, nyers szexualitás és dinamizmus. Kísértetiesen olyan, mint egy progresszív rockzenekar. A barikádon pedig azért állunk mi, mert ez a lemez a mi forradalmunk.”

A lemez számai:

1. Gyáva Forradalmár feat. Papp Szabi
2. Don’t fit in
3. Néha
4. Mars
5. Beside you
6. Chritophe’song
7. Love is a God and God is a rock and roll
8. Gombóc
9. Freedom
10.Ördögre kacsintva
11. 7.24
12. Teszt
13. Loverman, show me your balls!
14. Brother and I

-CsL-

2010. 10. 15. 10:26

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Anna and the Barbies - új lemez cikk képei
Anna and the Barbies - Anna and the Barbies - új lemezAnna and the Barbies - Anna and the Barbies - új lemez