Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Régi Omega dalok újraértelmezve, szimfonikus körítésben

Omega - Régi Omega dalok újraértelmezve, szimfonikus körítésben

A legendás zenekar szeret meglepetést okozni, azonban a minap ők is meglepődtek, mikor új lemezük megjelent Németországban. Az új korong az Omega Rhapsody címet kapta, a beharangozó eseményen a music.hu is jelent volt!

”A végső hangzás alapvetően rockos lett, de a régi dalok újraértelmezve, szimfonikus töltettel hangzanak el. Az megoldhatatlan lett volna, hogy szimfonikus zenekar kíséretében vegyünk fel egy ilyen lemezt, így kénytelenek voltunk rockhangszerekkel szimfonikus hatást kelteni” - fogalmazott Kóbor János, az Omega énekese.

A frontember a lemez borítóján Liszt Ferenccel pózol egy zongoránál; a festményt Hérics Nándor készítette. Kóbor a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az ötlet először "pofátlanságnak" tűnt, de úgy gondolták, a rapszódia a leghelyesebb elnevezés az elkészült anyagra, ha viszont rapszódia, akkor mindenkinek Liszt ugrik be.

Omega - Régi Omega dalok újraértelmezve, szimfonikus körítésben

A különleges korongon 18 szám szerepel, jó részük a csapat úgynevezett „űrkorszakából” származó szerzemény szimfonikus verziója, köztük az Éjféli koncert, a Nyitány, a Metamorfózis, a Finálé, de hallható a Babylon, a Kötéltánc vagy a Hajnali óceán is.
Kóbor vegyesen énekel magyarul és angolul, a lemezen az Omega öt tagjából hárman, Kóboron kívül Benkő László billentyűs és Debreczeni Ferenc dobos működtek közre, mellettük Szekeres Tamás gitáros, Küronya Miklós basszusgitáros, Gömöry Zsolt billentyűs és három vokalista, Balogh Edwin, Bencsik Tamara, Tisza Bea szerepelt.

Omega - Régi Omega dalok újraértelmezve, szimfonikus körítésben

Már javában folynak egy instrumentális Omega-szimfónia stúdiómunkálatai egy nagyzenekarral; 2011 augusztus végén a fővárosban Omega Philharmony címmel tartanak koncertet, amelyen az Omega Rhapsody mellett ezt az anyagot mutatják majd be. Abudapesti koncertet várhatóan Kolozsváron, Kassán és Berlinben is megelőzi majd egy-egy ilyen fellépés. Az Omega Rhapsody nemzetközi megjelenése október végén lesz, viszont már a honi boltok e héttől árusítják a kiadványt.

Mindezek mellett az 1962-ben alakult zenekar egy új stúdióalbummal, valamint egy nagyszabású koncerttel kívánja megünnepelni fennállásának 50. évfordulóját; a jubileumi „Omega-év” 2011 szeptemberétől 2012 szeptemberéig tart majd.

Fotó: Dudás Ernő

2010. 10. 19. 21:44

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

mama 2015. 08. 02. 8:25
Szuper!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Régi Omega dalok újraértelmezve, szimfonikus körítésben cikk képei
Omega - Régi Omega dalok újraértelmezve, szimfonikus körítésbenOmega - Régi Omega dalok újraértelmezve, szimfonikus körítésbenOmega - Régi Omega dalok újraértelmezve, szimfonikus körítésbenOmega - Régi Omega dalok újraértelmezve, szimfonikus körítésben