Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2010/42

Listamustra - Listamustra 2010/42

Robbie Williams és Gary Barlow duettjének, a Shame címűnek – a várakozással ellentétben – nem sikerült elfoglalnia brit lista csúcsát, a második helyre iratkozott fel. A dal Robbie slágerösszegző, In and Out of Consciousness: The Greatest Hits 1990–2010 című kiadványát népszerűsíti. Időközben egy újabb felvétel került a középpontba a fiúk háza tájáról.

A brit rádióállomások október 8-tól játsszák a Take That újdonságát, a The Flood című dalt, amely digitális formátumban november 14-től szerezhető be, maxi CD-n másnap kerül forgalomba. A szerzemény az eredeti, Robbie-val felálló együttes november 22-én megjelenő Progress című CD-jének beharangozója. Cee Lo Green érkezett meg a brit kislemezlista élére, szólóban először a Forget You című felvétellel, amelyből két változat készült, a Forget You a cenzúrázott. Az atlantai előadó mifelénk leginkább a Gnarls Barkley duó tagjaként ismert, amely a Crazy című slágerrel 2006-ban kilenc hétig vezette a brit rangsort. Cee Lo Green a mostani listavezető dalával a november 8-án napvilágot látó The Lady Killer című albumát vezeti fel.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Bruno Mars: Just the Way You Are
Nagy-Britannia – Cee Lo Green: Forget You
Németország – Israel ”IZ” Kamakawiwo’ole: Over the Rainbow
Magyarország – Ákos: Szindbád dala

Két slágerrel a brit élmezőnyben
Bruno Mars hawaii születésű énekes negyedik hete uralja az amerikai Billboard magazin kislemezlistáját a Just the Way You Are című első szólóslágerével. Az összesítés ezüstérmes pozíciójában – akárcsak a múlt héten – a Los Angeles-i Far*East Movement nevű elektrozenei kvartett található a The Cataracs duóval és Dev énekesnővel készült Like a G6 című felvétellel. Az elmúlt két-három év legsikeresebb amerikai énekesnője, a pennsylvaniai Taylor Swift harmadik stúdióalbuma Speak Now címmel odahaza jövő héten jelenik meg – ennek címadó szerzeménye a lista nyolcadik helyén debütált. Nagy-Britanniában Tinie Tempah az Eric Turnerrel készült Written in the Stars című dalával az első helyről a harmadikra esett vissza. A londoni rapper az ötödik helyen is megtalálható, a Swedish House Mafia újdonságában, a Miami 2 Ibiza címűben közreműködőként szerepel – a felvétel felkerült Tinie Disc-Overy című nagylemezére is. Az amerikai Tennessee államból származó Kings of Leon a hetedik helyen nyitott a Radioactive című dallal, amely az egyre gyakrabban a U2 utódaként emlegetett kvartett a brit piacon hétfőn kiadott Come Around Sundown című ötödik stúdióalbumát harangozta be. Németországban második hete az 1997. június 26-án harmincnyolc évesen, túlsúly okozta légzési nehézségek következtében elhunyt Israel ”IZ” Kamakawiwo’ole hawaii zenész vezet Judy Garland 1939-es Over the Rainbow című slágerének átdolgozásával. A kislemezek magyar rangsorában egy hét megszakítással 26. hete Ákos a listavezető a Szindbád dala című kiadványával.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Toby Keith: Bullets in the Gun
Nagy-Britannia – Tinie Tempah: Disc-Overy
Németország – Joe Cocker: Hard Knocks
Magyarország – Children of Distance: 333 km

Újabb countryzenei siker az USA-ban
Countryzenész váltott countryzenészt az amerikai albumeladási lista csúcsán: Toby Keith kezdett az első helyen a Bullets in the Gun című stúdiólemezével. A múlt héten Kenny Chesney állt az élen a Hemingway’s Whiskey című albumával, amelyből 183 ezer példány kelt el a megjelenés hetében. Toby viszont csak 71 ezret értékesített az első héten, ezúttal ennyi is elég volt a trónfoglaláshoz. Az ötvenedik életévében járó oklahomai zenésznek a kétezres években ez a 13. CD-je, és pályafutása negyedik hazai listavezető nagylemeze. A harmadik pozícióba Bruno Mars első albuma, a Doo-Wops & Hooligans iratkozott fel. A TOP 10-ben még egy új belépő található: a hatodik helyen Waka Flocka Flame rapper nyitott a Flockaveli című első nagylemezével. A brit lista csúcsára – a várakozásnak megfelelően – Tinie Tempah érkezett meg az első, Disc-Overy című albumával. A harmadik helyen a folkrockot játszó Mumford & Sons londoni zenekar Sigh No More című nagylemeze szerepel, a tavaly október 5-én megjelent korong először tanyázik dobogós pozícióban. Az élmezőnyben mindössze egy új belépőre lelünk, a búcsúturnéján lévő norvég a-ha slágerválogatása, a 25 a tizedik helyen kezd. Az utóbbi hetekben több legendás előadó is új albummal rukkolt elő, például Phil Collins, Eric Clapton, Robert Plant vagy Joe Cocker – utóbbi, a hatvanhat éves sheffieldi zenész Hard Knocks című nagylemeze a német összesítés első helyén startol. A magyar rangsor élén is újdonság található: a Children of Distance (Távolság gyermekei) harmadik, 333 km című albuma. A magyar hiphopformáció 2006 júniusában alakult meg Sub Bass Monster internetes fórumának köszönhetően. A tagok ott ismerkedtek meg, és rövid levelezés, ismerkedés után létrehozták az együttesüket. (Új Szó)

Puha József

2010. 10. 22. 8:32

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2010/42 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2010/42