Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Újabb The Kolin-siker

MTV Europe Music Awards - Újabb The Kolin-siker

Közeleg az összeurópai zenei ünnep időpontja. Az MTV Europe Music Awardsot, a legrangosabb európai zenei díjak kiosztóját november 7-én a madridi Caja Mágica arénában tartják. Elképzelhető, hogy magyar szereplője is lesz a gálának, bár erre kicsi az esély. Mindenesetre múlt péntektől tudjuk, hogy ismét a The Kolin száll versenybe.

Az európai zenei díj jelöltjeit szeptember 20-án hozták nyilvánosságra. A nemzetközi kategóriák indulóinak bejelentésével egy időben a regionális jelöltekre, így a Legjobb magyar előadó díjra pályázók névsorára is fény derült. A Hősök, a Kiscsillag, a The Kolin, a Nemjuci és a Neo indult az elismerésért – az MTV Europe Music Awards magyar honlapján lehetett szavazni rájuk.

MTV Europe Music Awards - Újabb The Kolin-siker

A győztest múlt pénteken a budapesti Corvintetőn tartott, koncerttel egybekötött eredményhirdető bulin jelentették be. Akárcsak 2009-ben, idén is a The Kolin kapta meg a Legjobb magyar előadó díját, s ezzel övé lett a jog, hogy Magyarországot képviselje az összeurópai megmérettetésben.

Hétfőtől elindult a második forduló, az érdeklődők leadhatják szavazatukat a Legjobb európai előadó (Best European Act) díjára. A The Kolinra és az egyes országok győzteseire november 4-ig lehet szavazni. A mezőny akkor öttagúra szűkül.

A New York-i Scissor Sisters által kitaposott zenei úton haladó The Kolin tavaly a hazai fordulóban négy zenekar, az Esclin Syndo, a The Idoru, a The Moog és a ®agar felett diadalmaskodott. Az európai élcsoportba viszont már nem került be. Az ötös mezőnyben az Eurovíziós Dalfesztivál 2008-as győztese, az orosz Dima Bilan, a lengyelek Doda nevű énekesnője, a finn Deep Insight együttes, az olasz Lost zenekar és a török maNga formáció biztosította a helyét – az utóbbi kapta a legtöbb szavazatot, ezzel elnyerte a Legjobb európai előadó díját. 2008-ban is török győzött, Emre Aydin – a kategóriát abban az évben hirdették meg először. A legjobb magyar előadónak járó díjat akkor a Gonzo zsebelte be.

„Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy részt vehetünk a versenyben, és egyben nagyon nagy feladat is. A tavalyi díjjal több ajándék is járt. Egyebek mellett egy újabb visszajelzést kaptunk a nemzetközi színtérről, hogy érdemes tovább dolgoznunk. Nyerni valószínűleg idén sem tudunk” – nyilatkozta Linczényi Márk, a The Kolin énekese.

A nemzetközi sztárok közül a New York-i Lady Gaga és napjaink kettes számú énekesnője, a Santa Barbara-i születésű Katy Perry öt-öt jelölést kapott. Mindketten indulnak a Legjobb dal, a Legjobb videoklip, a Legjobb énekesnő és a Legjobb popelőadó kategóriákban. Lady Gaga elnyerheti még a Legjobb élő előadás, Katy Perry a Legjobb koncertelőadás díját. A férfiak közül Eminem gyűjtötte be a legtöbb, négy nominációt. A detroiti rapper a Legjobb dal, a Legjobb videoklip, a Legjobb énekes és a Legjobb hiphopelőadó kategóriákban méretteti meg magát – az első kettőben a Rihannával készült Love the Way You Lie című slágerét és annak klipjét jelölték. A Legjobb rockelőadó címért a veterán Ozzy Osbourne az új generáció jeles képviselőivel, a Thirty Seconds to Mars, a Kings of Leon, a Linkin Park és a Muse zenekarokkal száll versenybe. A Legjobb új előadó kategóriában napjaink vezető tinisztárja, a kanadai Justin Bieber, valamint B.o.B, Jason Derülo, Ke$ha és Plan B közül kerül ki a győztes.

A november 7-i gálán fellép Ke$ha, Katy Perry, Shakira, Kid Rock, Plan B, a Bon Jovi, a Kings of Leon és a Linkin Park.

Puha József

2010. 10. 23. 9:52

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Újabb The Kolin-siker cikk képei
MTV Europe Music Awards - Újabb The Kolin-sikerMTV Europe Music Awards - Újabb The Kolin-siker