Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nagylemezek a láthatáron

U2 - Nagylemezek a láthatáron

A U2 az idei évet látszólag csak koncertezéssel tölti. Folytatja a U2 360° Tour fellépéssorozatát, amely ugyan Bono balesete és műtétje miatt hetekig állt. De közben új dalok is készülnek. A közeljövőben több album is várható az ír zenekar háza tájáról.

A U2 készülő, 13. stúdiólemeze a Songs of Ascent munkacímet viseli. „A korong 2011 első hónapjaiban piacra kerül, mindenképpen az észak-amerikai turné májusi kezdete előtt” – nyilatkozta Paul McGuinness menedzser. A felvételek a mifelénk a Gnarls Barkley duó tagjaként ismert Danger Mouse produceri felügyeletével készülnek. „Eddig tizenkét szerzeményt rögzítettünk Mouse-szal, ezek várhatóan felkerülnek a következő stúdióalbumunkra. Jelenleg nagyon gyors a munkatempónk” – mondta Bono.

U2 - Nagylemezek a láthatáron

Nem ez az egyetlen nagylemez, amin az együttes dolgozik. Készülőben van egy remixalbum is többek között David Guetta, will.i.am és RedOne közreműködésével. „A kilencvenes évek U2-remixei kuriózumoknak számítottak, ezért egy új klublemezt is készítünk. Jó néhány dal gyűlt már össze erre a korongra is” – nyilatkozta Bono.

Elképzelhető, hogy a frontember és The Edge gitáros által jegyzett, bemutatás előtt álló Spider-Man: Turn Off the Dark című rockmusical zenéjéből is lesz albumverzió. „Ennek létjogosultságáról még meg kell győznöm a zenésztársaimat” – tette hozzá Bono.

A U2 legutóbbi stúdiólemeze, a No Line on the Horizon 2009 februárjában került a boltokba. Világszerte ötmillió példányt értékesítettek belőle, ami ugyan elmarad az előző stúdióalbum, a 2004-es How to Dismantle an Atomic Bomb tízmilliós példányszámától, mégis nagy sikernek nevezhető, hiszen időközben jócskán visszaesett a hanghordozók átlagforgalma.

Puha József

2010. 11. 04. 8:44

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nagylemezek a láthatáron cikk képei
U2 - Nagylemezek a láthatáronU2 - Nagylemezek a láthatáron