Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Három nap – három sztár

Koncert - Három nap – három sztár

Egymásnak adják a kilincset a sztárok a Papp László Budapest Sportarénában – mától hétfőig három világsztár lép fel. A sort Sting nyitja. Az egykori The Police ötvenkilenc éves frontembere a kanadai Vancouverben júniusban indult Symphonicity Tour keretében érkezett a fővárosba.

Sting a dalait nagyzenekari átiratban a londoni Royal Philharmonic Concert Orchestrával adja elő. „El vagyok ragadtatva a lehetőségtől, hogy nagyzenekarral turnézhatok, és új színt adhatok a zenei palettámhoz a dalaim újraalkotásával. A hangszereléstől nem válnak klasszikus zeneszámokká, ez nagyzenekari felállásban játszott popzene” – fogalmazott az angol zenész.

Holnap az elmúlt két év legnagyobb felfedezettje, legsikeresebb énekesnője és vezető botrányhőse, Lady Gaga koncertezik Budapesten a tavaly novemberben Montrealban indult The Monster Ball Tour keretében. Az 1986. március 28-án született New York-i énekesnőt az amerikai Time magazin a világ jelenlegi legbefolyásosabb művészének kiáltotta ki. Az extravagáns énekesnő a fellépésein hű marad újító, kreatív szelleméhez. „A koncert mindvégig gondoskodott értékes pillanatképekről, de a Lady Gagát körülvevő külsőségeknél sokkal fontosabb és izgalmasabb a főszereplő teljesítménye” – így méltatta az egyik New York-i, a Radio City Music Hallban tartott fellépését a The New York Times.

Koncert - Három nap – három sztár

Hétfőn Joe Satriani koncertezik az arénában. Az ötvennégy éves New York-i gitárvirtuózt a rockzene egyik legkomolyabb technikai tudással rendelkező és legelismertebb gitárosaként tartják számon. A kezdetekben Jimi Hendrix inspirálta őt. Gitároktatással is foglalkozik, olyan zenészeknek adta át tudását, mint a metallicás Kirk Hammett vagy Steve Vai. Joe tagja a 2008-ban alakult Chickenfoot szupergruppnak – rajta kívül Sammy Hagar és Michael Anthony (a Van Halen egykori énekese és basszusgitárosa), valamint Chad Smith (a Red Hot Chili Peppers dobosa) alkotja.

Puha József

2010. 11. 06. 17:53

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Három nap – három sztár cikk képei
Koncert - Három nap – három sztárKoncert - Három nap – három sztár