Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A rekordhalmozók

Take That - A rekordhalmozók

Fél Európa már Take That-lázban ég. Az eredeti, Robbie Williamsszel felálló együttes Nagy-Britanniában hétfőn jelenteti meg a Progress című stúdiólemezét, amellyel – már most leszögezhető – több rekordot is átír. A fiúcsapat, az album felvezetéseképp jegyeladási rekordot döntött.

A brit zenei piacon 2008. október 31-től a négytagú Take That (Gary Barlow, Mark Owen, Donald Howard, Jason Orange) tartja a leggyorsabban elfogyott belépőjegyek rekordját: a csapat 2008-as, The Circus című nagylemezét bemutató 2009-es nyári brit koncertsorozatának 600 ezer jegye öt óra alatt kelt el. „Most ugyanezt szeretnénk elérni, csak éppen Robbie-val együtt” – mondta Mark a 2011-es stadionturné részleteinek bejelentésekor. Sikerült!

Take That - A rekordhalmozók

Az öt fiú legutóbb 1995-ben koncertezett együtt – jövőre tehát ismét teljes létszámban lépnek színpadra. A fellépéssorozat május 30-án Sunderlandben indul. Az első körben tizennégy brit, valamint három német és egy-egy olasz, dán, holland helyszínt jelentettek be. A belépőjegyek értékesítésének kezdete – a várakozásnak megfelelően – káoszba fulladt. Az eladást végző honlapok mindegyike összeomlott hosszabb-rövidebb ideig a túlterheltség miatt, a telefonos vásárlási lehetőséget csak a legszerencsésebbek vehették igénybe, mert folyamatosan foglaltak voltak a vonalak, és a jegyárusító helyszínek előtt több órát kellett sorban állni. Az értékesítés október 29-én kilenc órakor kezdődött, és a problémák ellenére délután két órára már egymillió jegyet eladtak, ami rekord.

„Nem találunk szavakat, sokkolt bennünket az óriási érdeklődés. Ez csodálatos hír” – olvasható a zenekar közleményében. A nagy érdeklődésre való tekintettel a turné időközben harmincegy állomásosra bővült, újabb brit helyszíneket iktattak be. Hamarosan újabb koncerteket jelentenek be, legalább ötvenállomásosra nyújtják a fellépéssorozatot.

Az örömbe azért kis üröm is vegyül. A négy énekes még mindig tart a kiszámíthatatlan Robbie húzásaitól. „Nem bízunk meg százszázalékosan Robbie-ban, vagy legalábbis én nem. Most simán megy vele minden. Nem hinném, hogy, mondjuk, a turné kezdete előtt meggondolná magát, mert azzal ő járna a legrosszabbul, de ez is ott van a lehetőségek között. Ilyen-olyan váratlan húzásokra mindenképpen fel kell készülnünk” – nyilatkozta Howard Donald a Q magazinnak. Egyelőre azt nem tudni, Robbie meddig marad az együttesben. Ha megkérdezik tőle, kitérő választ ad.

A manchesteri Take That hatodik stúdióalbuma Progress címmel Nagy-Britanniában hétfőn kerül a boltokba, a német nyelvterületen és nálunk november 19-től lesz megvásárolható. A korong beharangozó dala, a The Flood digitális formátumban és maxi CD-n a brit zenei piacon tegnaptól szerezhető be.

Puha József

2010. 11. 12. 8:37

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 11. 16. 18:27
HÁTRÉBB nem volt hír? :-P Guest @ 2010-11-16 18:23:06 "Bé is marketingel" - csak másképp? :) Guest @ 2010-11-16 18:20:57 Sztárfigyuli... nem rég jöttem meg L-ből. a Dorci batátnéje a fürdő ajtóban belém botlott majdnem - ha az volt? (ma reggel KERAK-os RJ. lánya szerki újságféle.. forrású "Hreggeli étkezést kaptunk" ám! :) :P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A rekordhalmozók cikk képei
Take That - A rekordhalmozókTake That - A rekordhalmozók