Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Egy nem mindennapi könyv Leonard Cohen-ről

Leonard Cohen - Egy nem mindennapi könyv Leonard Cohen-ről

Hallelujah, ismerjük ezt a dalt és tucatszor hallottuk már, viszont a szerzőjéről elég keveset tudunk. Éppen ezért Tim Footman életrajzi anyaga igazi hiánypótló mű a rajongóknak: 272 oldalon 16 színes és fekete-fehér fotóval, no meg a sokoldalú előadóművész hiteles története a 2009-es turnéjáig. Rendkívül nagy hatású zenéje, versei és fellépései a mai napig elnyerik a kritikusok tetszését. Cohen emellett elismert regényíró is.

Ez a hiteles, gyakran kíméletlenül őszinte és szórakoztató könyv Cohen teljes történetét bemutatja, 1934-es születésétől kezdve 2009-es, dicsőséges koncertturnéjáig. Cohen legfontosabb alkotótársaival készült új, exkluzív interjúanyagaival, valamint a számos, eddig ismeretlen részletet napvilágra hozó friss kutatások eredményeivel a Leonard Cohen: Hallelujah várhatóan sok éven át a legfontosabb, Leonard Cohenről írt alapmű marad. Nem egy egyszerű életrajzi kötettel van dolgunk, annál sokkal több, ezért nem is lehet csak úgy olvasgatni, meg kell érteni.

Leonard Cohen - Egy nem mindennapi könyv Leonard Cohen-ről

A szerző, Tim Footman (angol író és újságíró) először a 80-as években találkozott a legendával. Nemrég egy interjúban meg is kérdezték tőle, hogy miért nem Bob Dylanről vagy éppen Bruce Springsteenről ír életrajzi könyvet. Footman szerint „nincs még egy telesen hiteles és igazán magával ragadó életrajzi mű, mint a Hallelujah. Való igaz, hogy tucatnyi Cohen könyv került már a polcokra – legutóbb 1998-ban, viszont egyik sem lett olyan „közeli” mint a sajátom”. – tette hozzá.

2010. 11. 16. 16:38

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 11. 23. 18:29
halleluja, a lábam ujja - gyerekes poén 1970 tájáról? ;-P sztárfigyel befigyel... ;-) mi volt az a ma déli 1 órás késés egyeseknél? talán a kutyulit kellett orvoshoz vinni? ;-P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Egy nem mindennapi könyv Leonard Cohen-ről cikk képei
Leonard Cohen - Egy nem mindennapi könyv Leonard Cohen-rőlLeonard Cohen - Egy nem mindennapi könyv Leonard Cohen-ről