Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2010/46

Listamustra - Listamustra 2010/46

A dalok brit és amerikai rangsorában is Rihanna vette át a vezetést, de nem ugyanazzal a felvétellel. A 23. életévében járó barbadosi énekesnő már kapható Loud című ötödik stúdióalbumának beharangozója, az Only Girl (In the World) című szerzemény a múlt héten a brit összesítés ezüstérmes pozíciójában debütált, a héten az élre tornázta fel magát. Ez a negyedik listavezető slágere a szigetországban.

Először 2007-ben pályafutása eddigi legsikeresebb dalával, a Jay-Z-vel készült Umbrella cíművel szerepelt a csúcson tíz hétig. 2008-ban a Take a Bow cíművel két hétig uralta a mezőnyt. Tavaly közreműködőként vezetett egy hétig Jay-Z felvételével, a Run This Town cíművel, amelyben Kanye West is hallható. Rihanna az amerikai Billboard magazin kislemezlistáján a huszonnégy éves kanadai Drake hiphopelőadóval készült, csak letölthető formátumban beszerezhető What’s My Name? című szerzeménnyel foglalta el a legmagasabb pozíciót – a múlt héten a hatvanadik helyen tanyáztak vele. Az USA-ban már a nyolcadik listavezetőjénél tart! 2006-ban trónolt először három hétig az SOS című dallal. 2007-ben az Umbrella cíművel hét hétig szerepelt az élen. 2008-ban triplázott: a Take a Bow egy, a Disturbia két, a T.I.-jal rögzített Live Your Life (ebben is közreműködőként hallható) hat hétig uralta a mezőnyt. Idén tavasszal a Rude Boy cíművel bérelte ki az első helyet, öt hétig tanyázott vele a csúcson. Legutóbb Eminemmel vezetett hét hétig a rapper Love the Way You Lie című slágerének közreműködőjeként. Az énekesnő Only Girl (In the World) című felvétele Németországban a második helyen található.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Rihanna featuring Drake: What’s My Name?
Nagy-Britannia – Rihanna: Only Girl (In the World)
Németország – Israel ”IZ” Kamakawiwo’ole: Over the Rainbow
Magyarország – Ákos: Szindbád dala

Flo Rida, a vezető közreműködő
Ke$ha felvétele, az amerikai piacon jövő héten megjelenő Cannibal című EP-jének felvezetője, a We R Who We R a múlt héten az amerikai lista első helyére iratkozott fel, a héten az ötödik helyre csúszott vissza. A dal – akárcsak az új listavezető, Rihanna és Drake felvétele – kizárólag digitális formátumban vásárolható meg. A 29. helyről a tizedikre lépett Katy Perry harmadik, Teenage Dream című stúdióalbumának harmadik slágere, a Firework – a szerzeményre Nagy-Britanniában a negyedik helyen lelünk. A brit élmezőny egyetlen új belépője a harmadik helyen Alexis Jordan első dala, a Happiness – az 1992-es születésű amerikai énekesnő az America’s Got Talent első, 2006-os sorozatában tűnt fel. Flo Rida ismét közreműködőként szerepel a tízes mezőnyben, a négy angol és egy ír lány alkotta The Saturdays felvételében, a Higher címűben hallható, amely a 22. helyről a tizedikre jött fel. Németországban hatodik hete az 1997-ben elhunyt Israel ”IZ” Kamakawiwo’ole vezet az Over the Rainbow című sláger átiratával. A TOP 10 egyetlen új belépője a Duck Sauce zeneszáma, a Barbra Streisand a harmadik helyen. A magyar mezőnyt egy hét megszakítással harmincadik hete Ákos uralja a Szindbád dala című kiadványával.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Taylor Swift: Speak Now
Nagy-Britannia – Cheryl Cole: Messy Little Raindrops
Németország – Andrea Berg: Schwerelos
Magyarország – Ákos: A katona imája

Hét új belépő a brit tízes mezőnyben
Az Amerikai Egyesült Államokban megőrizte vezető helyét Taylor Swift a Speak Now című albumával, amelyből a második héten 320 ezer fogyott. Az élmezőnyben négy új belépő található. Közülük kettő countryzenei újdonság: a második helyre az 1977-es születésű georgiai Jason Aldean negyedik, My Kinda Party című stúdiólemeze, a kilencedikre a harmincnyolc éves nyugat-virginiai Brad Paisley válogatásalbuma, a Hits Alive érkezett meg. A negyedik helyen karácsonyi korong debütált, Mariah Carey CD-je, a Merry Christmas II You. A nyolcadik helyen a hetvenedik életévében járó Neil Diamond indít a Dreams című lemezével, amely a New York-i zenész 17. albuma az amerikai tízes mezőnyben. A brit TOP 10-ben hét új belépő szerepel! Cheryl Cole, akárcsak tavaly ősszel az első szólólemezével, a másodikkal, a Messy Little Raindrops cíművel is elfoglalta a brit rangsor élét. Az album második kislemezdala a The Flood lesz – ugyanilyen című felvétellel hódít az öttagú Take That. A második helyre a Bon Jovi slágerválogatás-albuma iratkozott fel, amely két új felvétellel (What Do You Got?, No Apologies) egészül ki. A dupla CD-s változat további két új szerzeményt (This Is Love, This Is Life; The More Things Change) tartalmaz. A harmadik helyen egy újonc énekesnő, a pakisztáni születésű Rumer kezdett a Seasons of My Soul című nagylemezével. Az ötödik helyen Rod Stewart The Great American Songbook című sorozatának ötödik kiadványa, a Fly Me to the Moon…, a hetediken a Jamiroquai albuma, a Rock Dust Light Star, a nyolcadikon Neil Diamond lemeze, a Dreams, a tizediken Peter Andre korongja, az Accelerate nyitott. Németországban a legmagasabban kezdő újdonság a Bon Jovi gyűjteményes albuma az ezüstérmes pozícióban. Magyarországon szintén ez a legjobban indító új belépő, a tizedik helyen startol. A német piac legvásároltabb hanghordozója második hete Andrea Berg nagylemeze, a Schwerelos, a magyar piacé harmadik hete Ákos albuma, A katona imája. (Új Szó)

Puha József

2010. 11. 17. 8:04

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2010/46 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2010/46