Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Zenei mese – 2. fejezet

Susan Boyle - Zenei mese – 2. fejezet

Élénken él bennem az a pillanat, amikor Susan Boyle a Britain’s Got Talent tehetségkutató tévéműsor válogatójában elárulta, hogy profi énekesnő szeretne lenni. Olyan, mint Elaine Paige. Nagyon vicces volt! Aztán persze leesett az állam a skót asszonyság hangja hallatán.

Susan pillanatok alatt túlszárnyalta a példaképét, aki élő legenda a brit zenei életben. (A valóságban azonban nem vonható párhuzam kettejük pályafutása között.) Elaine új nagylemeze, az Elaine Paige and Friends két hete a brit albumeladási lista 18. helyén debütált, a héten a 31. pozícióban található. Susan Boyle pedig a múlt héten az első helyre iratkozott fel a második, The Gift (Az ajándék) című nagylemezével. Nemcsak a szigetországban, hanem az Amerikai Egyesült Államokban is elfoglalta vele az eladási rangsor csúcsát. Ezzel ő a zenetörténet első olyan énekesnője, aki egy éven belül két albummal is vezette a világ két legfontosabb eladási összesítését. Ez korábban csak a The Beatlesnek és a The Monkeesnak sikerült. „Nagyon örülök a sikerének, megint felülkerekedett. Ő az én hősöm” – mondta Simon Cowell, a Britain’s Got Talent és az énekesnő producere.

Susan Boyle - Zenei mese – 2. fejezet

Az ötvenedik életévében járó Susan első nagylemeze, az I Dreamed a Dream a világ legtöbb országában tavaly november 23-án jelent meg. Az év hátralévő harminckilenc napja alatt 8,3 millió példány fogyott belőle, s 2009 legvásároltabb hanghordozója volt. Példányszáma már kilencmillió felett jár. Az énekesnő lemezcége, a Sony Music alá tartozó Syco Music (Simon Cowell kiadója) most mérsékeltebb sikerre számít, előrejelzése szerint a The Gift eladási példányszáma ötmillió körüli lesz.

Az új album tíz átdolgozásdalt vonultat fel, köztük karácsonyiakat is. Hallható rajta Leonard Cohen Hallelujah című klasszikusának és Lou Reed örökzöld, Perfect Day című slágerének az átirata. Szeptemberben Reed nem járult hozzá ahhoz, hogy szerzeményét Susan elénekelje az America’s Got Talent című tévéműsorban, aminek nagy visszhangja volt. Azóta változott a helyzet, olyannyira, hogy a felvételhez készült videoklipet Reed rendezte. Ez Susan első klipje.

Puha József

2010. 11. 26. 7:34

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 11. 26. 19:58
gatya egy lemez... fujjj

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Zenei mese – 2. fejezet cikk képei
Susan Boyle - Zenei mese – 2. fejezetSusan Boyle - Zenei mese – 2. fejezet