Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Napoleon Boulevard Sience Fiction rajongó lett.

Napoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard Sience Fiction rajongó lett.

A Napoleon Booulevard „Világfalu” címmel megjelent legújabb albuma misztikus hangzásvilággal borzolja a kedélyeket. A csapat új univerzumok felé evezett és a legmodernebb technikai elemekkel „Űr Sound” stílusban komponálta meg a CD-n szereplő dalokat.

Vincze Lillával folytatott interjúnk során kiderült az új albumot a „Galaxis Útikalauz stopposoknak” című story ihlette, legalábbis ami a hangszerelést illeti. A rockos alap és a gitár centrikusság mellett sience fiction, űr-torzítós elemekkel turbózták fel a számokat. Lilla hangja az albumon egészen eltér a megszokott hangzásvilágtól, nem a lágyság a fő motívum, hanem egy sokkal keményebb, rockosabb, mélyebb frekvencia. Az énekesnő az albumon 80%-ban vokálozik, nagy kedvence Tori Amos zenei hatása nyomán igyekezett a megfelelő stílust létrehozni. Elmondása szerint nagyon kemény feladat volt számára ezt a műfajt hitelesen előadni:

Napoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard Sience Fiction rajongó lett.

„Nagy kihívást jelentett a saját határaimon túllépni, lelkileg nagy megpróbáltatás volt, hiszen a dalok szövege és az új hangzás egészen más stílust követelt meg tőlem. A lírák és a szirupos részek kimaradtak, a szív és lüktetés került előtérbe a romantikus énem teljes mértékben a háttérbe szorult”

Az elmúlt két év a legnehezebb időszak volt az énekesnő életében, magánéleti vonatkozások mellett keményen dolgozott a stúdióban, hogy megmutassa a világnak képes időről időre megújulni. Ezt az erőt képviseli „Világfalu” című lemezük, melynek üzenete egészen alternatív és elvont gondolkodásról árulkodik. Erről az életérzésről így számolt be Lilla:

„Ez az album nem egy emlékműsor, ez egy naprakész anyag, ami együtt halad az újdonságokkal, változásokkal és generációkat köt össze. Ez több mint egy névjegy, ez egy lenyomat, amit hátra hagyunk magunk után. Mi nem a saját korosztályunkat akarjuk követni, mi képesek vagyunk globálisan kitekinteni és egy magabiztos egyéniséget tükrözve haladni a világ változásaival, ami szakmai alázat és tanulás nélkül nem megy.
A „Világfalu” a zenei hatások mellett, tartalmilag is komoly háttér üzenetet rejt magában, egy átrendeződést tükröz a világban, melyben minden és mindenki változik.”

Napoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard Sience Fiction rajongó lett.

A mélyen szántó gondolatok mellett a zenekar alap tézise az önirónia és a humor, ami sokszor átsegítette a csapatot a nehézségeken. Lilla így vélekedik erről:

”Az önirónia elengedhetetlen manapság az életben maradáshoz, nem szabad hagyni, hogy benyeljen a világ, hogy a szabályok lerombolják egyéniségünket. Ahogyan az életünk, úgy az elkészült album is egy nagy színház lett, ami a mi életünkről szól, tanulságokkal és tapasztalatokkal szembe állítva az új hullámmal.”

Az előzetes hírek szerint a zenekar már decemberben koncert turnéra indul az új lemezzel. Következő állomásuk Szolnokon lesz december 3-án a Művelődési központban, ahol a koncert program keretében még a régi Napoleonos számok is felcsendülnek. Az új dalokat beolvasztják a régi slágerek közé, így az oda látogató közönség a jelen és a múlt hullámain evickélve a teljes repertoárt végig élvezheti.

A legfrissebb információnk szerint a november közepén Arad és Szeben városában megrendezett erdélyi Duna Gálán Lilla a Napoleon Boulevard képviseletében hatalmas sikert aratott Tamás Gábor műsorában. A rendezvény meglepetése és egyben kuriózuma az „Angyalnak, Madárnak” crossover lemezről előadott „Körbefog az Ég” című dal volt, melynek érdekessége abban rejlik, hogy az említett dal az Abrakadabra zenekar kíséretével most először debütált élő koncert előadásként a nyilvánosság előtt.
Lilla produkciója mellett a magyar művész vonalat erősítette a gála műsorban Homonyik Sándor és Varga Miklós is, melynek felvételeit januárban láthatjuk majd a Duna Tv-ben.

Bius

2010. 11. 30. 23:05

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Napoleon Boulevard Sience Fiction rajongó lett. cikk képei
Napoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard Sience Fiction rajongó lett.Napoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard Sience Fiction rajongó lett.Napoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard Sience Fiction rajongó lett.