Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kétmillió dalletöltés egy hét alatt

Beatles - Kétmillió dalletöltés egy hét alatt

Miután november 16-án az Apple bejelentette, hogy a The Beatles életműve végre megvásárolható az internetes zeneboltjában, az iTunesban, egyesek nem bíztak nagy sikerben, mondván: a gombafejűek rajongóinak az egész repertoár a gyűjteményükben van.

Úgy látszik azonban, hogy a rajongók a digitális formátumhoz is ragaszkodnak – erről árulkodnak az árusítás első hetének adatai.

A világ első számú digitális zeneboltja (tőlünk nem érhető el) hét nap alatt 450 ezer The Beatles-nagylemezt és kétmillió dalt értékesített. A legvásároltabb album az 1969-es Abbey Road, a legtöbbször letöltött felvétel a korongon szereplő Here Comes the Sun volt – a zeneáruház ezt a dalt használja a reklámban, az első helyet ennek köszönheti. A második helyen az 1970-es Let It Be című szerzemény végzett. A The Beatles az összes iTunes-vásárlás 6,4 százalékát tette ki. Az Apple tovább üti a vasat, az amerikai sajtóban egész oldalas hirdetésekkel próbálja megszólítani a potenciális vevőket.

Beatles - Kétmillió dalletöltés egy hét alatt

A The Beatles teljes katalógusa az internetes áruházban 149 dollárba kerül – ez tartalmazza az együttes 1964-es amerikai koncertjéről készült Live at the Washington Coliseum című filmet is –, míg hagyományos módon, CD-ken már 100 dollárért megvásárolható.

Puha József

2010. 12. 02. 18:09

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kétmillió dalletöltés egy hét alatt cikk képei
Beatles - Kétmillió dalletöltés egy hét alattBeatles - Kétmillió dalletöltés egy hét alatt