Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2010/50

Listamustra - Listamustra 2010/50

A héten Katy Perry harmadik, Teenage Dream című stúdióalbumának harmadik slágere, a Firework is feljutott az amerikai Billboard magazin kislemezlistájának csúcsára. A Snoop Dogg-gal készült California Gurls hat, a címadó szerzemény két hétig uralta a mezőnyt. Az énekesnők között ez a bravúr legutóbb Monicának sikerült.

Az 1998 júliusában kiadott The Boy Is Mine című albumáról a kor másik vezető r&b-énekesnőjével, Brandyvel előadott címadó dal tizenhárom, a The First Night öt, az Angel of Mine – az angol Eternal slágerének átdolgozása – négy hétig vezetett. Katy Perrynek a Firework a negyedik amerikai listavezető felvétele, az elsővel, az I Kissed a Girl cíművel 2008 nyarán hét hétig szerepelt az élen.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Katy Perry: Firework
Nagy-Britannia – The X Factor Finalists: Heroes
Németország – Empire of the Sun: We Are the People
Magyarország – Ákos: Szindbád dala

2008-as dal vezet az 1997-es után
A brit rangsor csúcsán második hete a hazai The X Factor hetedik sorozatának döntősei állnak David Bowie 1977-es Heroes című slágerének átdolgozásával, amelynek teljes bevétele a Help for Heroes alapítvány számlájára kerül. A legmagasabban kezdő újdonság, Nicole Scherzinger felvétele, a Poison a harmadik helyre iratkozott fel. Rihanna három dallal tanyázik a TOP 10-ben. A listát két hétig vezetett Only Girl (In the World) a hetedik pozícióban található. Eggyel mögötte a Drake-kel készült What’s My Name? című felvétele szerepel. A kilencedik helyen debütált David Guetta újdonsága, a barbadosi énekesnővel rögzített Who’s That Chick? című, amely a francia lemezlovas, producer tavaly augusztusban megjelent One Love című stúdióalbumának új kiadását, a One More Love címűt népszerűsíti. A szerzemény Németországban a hatodik helyre érkezett meg. A német összesítés éléről kilenc hét után lekerült az 1997-ben elhunyt Israel ”IZ” Kamakawiwo’ole átdolgozása, az Over the Rainbow. Ezúttal sem újdonság foglalta el az első helyet, az ausztrál Empire of the Sun duó a listavezető a 2008-as We Are the People című dallal.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Susan Boyle: The Gift
Nagy-Britannia – Take That: Progress
Németország – Unheilig: Grosse Freiheit
Magyarország – Ákos: A katona imája

Megunhatatlan az Unheilig korongja
Egy hét kihagyás után visszatért az amerikai albumeladási lista csúcsára a skót Susan Boyle második nagylemeze, a The Gift. Négy hét alatt több mint 1,1 milliót értékesítettek belőle az amerikai piacon. A Glee című tévéfilmsorozat negyedik albuma az ötödik helyen nyitott – 128 ezer példányban fogyott. Ezerrel több kelt el a sorozat karácsonyi lemezéből, amely a tizedikről a negyedik helyre jött fel. Az élmezőny másik újdonsága, a The Black Eyed Peas albuma, a The Beginning csak a hatodik helyet szerezte meg. Harmadik hete a brit piac legkelendőbb hanghordozója a Take That lemeze, a Progress – brit példányszáma már 900 ezer felett jár. A második helyen a tavalyi The X Factor ezüstérmese, Olly Murs kezdett az első albumával. A TOP 10-ben további két új belépő található: az N-Dubz trió harmadik lemeze, a Love.Live.Life a hetedik, 2008-ban a brit piacon a legtöbb hanghordozót értékesített (a Rockferry című első CD-jéből) walesi Duffy második albuma, az Endlessly a kilencedik helyre iratkozott fel. Németországban ismét az Unheilig lemeze, a Grosse Freiheit vezet. A korong először március 5-én foglalta el a német rangsor élét, már hatodik alkalommal tért vissza a csúcsra, összességében 18. hete uralja a mezőnyt. A legmagasabban indító újdonság, a The Black Eyed Peas albuma az ötödik helyen startol. Magyarországon hetedik hete Ákos nagylemeze, A katona imája a legkelendőbb hanghordozó. SP (Éder Krisztián) albuma, a Kölyök 22 a második helyre érkezett meg. (Új Szó)

Puha József

2010. 12. 15. 13:43

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2010/50 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2010/50