Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Már jön 2011 trónkövetelője

BBC Radio - Már jön 2011 trónkövetelője

A BBC brit közszolgálati rádió ezúttal is megszavaztatta a zenei élet szakembereit a BBC Sound of 2011 keretében arról, vajon szerintük ki lesz a következő év legnagyobb felfedezettje. Százhatvan szakember (zenei szerkesztő, kritikus, producer, dramaturg, blogger) voksolt, mindegyikük három jelöltet nevezhetett meg.

Így állt össze az a tizenötös lista, amelyen Anna Calvi, Jessie J, Clare Maguire, James Blake, Daley, Jai Paul, Jamie Woon, Wretch 32, az Esben and the Witch, a Mona, a The Naked and Famous, a Nero, a The Vaccines, a Warpaint és a Yuck kapott helyet. Közülük kerül ki a győztes január elején.

A jelöltek nem vehettek részt televíziós tehetségkutató műsorban, nem szerepelhettek tévésorozatban, nem lehetnek ismertek együttesekből, s nem lehet olyan felvételük vagy nagylemezük, amely november 14-ig bejutott a brit dal- vagy albumeladási lista húszas mezőnyébe.

BBC Radio - Már jön 2011 trónkövetelője

A szavazást egyre nagyobb figyelem kíséri, mivel a korábbi győztesek mindegyike sikeresen gyökeret eresztett a zeneiparban (2003 – 50 Cent, 2004 – Keane, 2005 – The Bravery, 2006 – Corinne Bailey Rae, 2007 – Mika, 2008 – Adele, 2009 – Little Boots). Idén Ellie Goulding diadalmaskodott. Az 1986. december 30-án született énekes-dalszerző februárban újabb elismerést kapott, a BRIT Awardson, a legrangosabb brit zenei díjak kiosztóján ő részesült A kritikusok díjában, amit szintén a legnagyobb reményű újoncnak adnak. Ellie február végén kiadott Lights című nagylemezéről ugyan vegyes kritikák láttak napvilágot, mégis sikeres évet zár. A héten a brit lista harmadik helyén tanyázik Elton John 1970-es Your Song című slágerének átdolgozásával, amely a sikerét annak köszönheti, hogy felhasználták egy reklámban. Az énekesnő Nagy-Britanniából egyelőre nem igazán tudott kilépni, s erre nincs is sok esélye.

Puha József

2010. 12. 16. 8:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Már jön 2011 trónkövetelője cikk képei
BBC Radio - Már jön 2011 trónkövetelőjeBBC Radio - Már jön 2011 trónkövetelője