Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Válaszút előtt a kollektíva

Gorillaz - Válaszút előtt a kollektíva

Damon Albarn szerint a Gorillaz kinőtte a kereteit, ezért a jelenlegi formájában biztosan nem folytatja a működését. A formáció világ körüli turnéja január végén fejeződik be. „A mostani koncertsorozat nem ismétlődhet meg soha többé, ilyenre csak egyszer kerülhet sor” – nyilatkozta Albarn.

„Amikor elérjük a korábban kitűzött céljainkat, megfordul a fejünkben, hogy ideje lenne abbahagyni. Csodálatos volna egy ilyen turné után pontot tenni a történet végére, de meglátjuk, mit gondolunk januárban józanul és a tanulságok levonása után” – tette hozzá Albarn.

A csapat jövőjéről hasonlóan vélekedik a másik oszlopos tag, Jamie Hewlett grafikus is. „A Gorillaz mindig is sok művész laza kollektívájaként működött, nem pedig rendes zenekarként. A koncertek után jó volna lezárni a történetét. Ez persze nem hivatalos közlemény, meglátjuk, hogyan gondoljuk januárban” – mondta.

Gorillaz - Válaszút előtt a kollektíva

A formáció adventi naptárral kedveskedik a honlapján, minden nap egy kisebb ajándékot találnak a látogatók. A meglepetések csúcspontjaként a teljes negyedik stúdiólemez ingyen letölthető lesz. A felvételeket Damon a turné alatt különböző hotelszobákban az iPadjén rögzítette. „Szentestén az egyik dalhoz készült videoklipet lehet letölteni. December 25-én pedig a teljes album ingyen letölthetővé válik. A szerzemények napról napra készültek az amerikai koncertélményeimről, mint egy napló” – nyilatkozta Albarn a lemezről.

Puha József

2010. 12. 17. 12:48

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Válaszút előtt a kollektíva cikk képei
Gorillaz - Válaszút előtt a kollektívaGorillaz - Válaszút előtt a kollektíva