Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010

Tankcsapda - Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010

A debreceni kötődésű Tankcsapda egy budapesti koncerttel zárta az évet a fővárosban, így szombaton megmutatták azt, hogy milyen is az, amikor egy több mint két évtizedes rockbanda igazán belelendül az örömzenélésbe.

Syma évzáró koncert

2010. december 19. Budapest Syma nagykoncert.

Tankcsapda. Az ország egyik legkomolyabb együttese. Főleg ha azt nézzük, hogy az elmúlt több mint két évtized alatt mennyi munkát tettek bele a tagok. Ráadásul vita nélkül a Tankcsapda az ország legnépszerűbb rockbandája.

Azon gondolkoztunk, hogy egy ilyen jelentős esemény kapcsán ki is lehetne az, akit érdemes lenne megkérni arra hogy a Tankcsapdáról beszéljen. Azt hiszem végül megtaláltuk a legalkalmasabb embert a komoly feladatra, aki nem más mint a K3 frontembere, Kállai János.

Tankcsapda - Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010

A gitáros jelenleg is őrületes tempóban viszi a Magyarországon szinte egyedülálló instrumentális metál zenekarát, amelyet ráadásul – magyar zenekarként szinte példátlan módon - nemzetközi téren is igen komolyan elismernek.

Tankcsapda - Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010

Elég csak ha annyit mondunk, hogy a K3 legutóbbi lemezén („Under a Spell”) nem kisebb név játszott, mint a Dream Theather billentyűse - Jordan Rudess! (bakker :)

Nos, tehát vágjunk is rögtön közepébe, és adjuk át a szót a K3 vezetőjének:

Tankcsapda - Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010

Az esti koncertre hangolódva, a buli előtt egy videó interjút néztem meg Lukács Lacival, és Cseresznyével. Jogos a kérdés, hogy lehet egy interjúval bulira hangolódni? Kicsit talán furcsa a megközelítés, de szerintem egy friss interjúból sokszor nagyon jól lejön a banda hozzáállása a dolgokhoz. A tagokról elmondható, hogy a hagyományos sztárallűrtől teljesen mentesek, ugyanakkor azért igazi Rock n’ Rollerek a színpadon. Számukra a Rock n’ Roll nem csak egy életformát jelöl, hanem a Tankcsapda dalok mozgató rúgóját. Lukács Laci igazán eredeti, rekedtes hangszínnel megáldott orgánuma ma már egyértelműen a zenekar védjegyé vált. (csakúgy mint a Tankcsapda a hazai rockzenei életnek)

Tankcsapda - Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010

A koncertről:

A koncertkezdés, nagyon látványos pirotechnikával párosult. A teljes színpadot minden irányból hatalmas lángok vették körül egy pillanatra. Hatásos volt. A nézőtér teljesen megtelt, a hangzás pedig nagyon jó volt. Minden arányosan, érthetően szólt, és ez az arány mind a színpad előtt, a keverőpult mellett, valamint hátul a bejáratnál, és az oldalsó széleken is dominált. A koncertprogram szinte a teljes Tankcsapda életművet felölelte.

Tankcsapda - Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010

Akik nem ismerték a régi dalokat, és türelmetlenül az új slágereket akarták azoknak sem kellett sokáig várniuk. A jól összeválogatott repertoár felváltva tartalmazta a koncerten ritkábban hallható, valamint a legismertebb dalokat is. Amit még külön pozitívumként kiemelnék, az nem más, mint Lukács Laci dalok közötti konferálása. Nem a szokásos, „most ez a dal, most meg amaz jön” szöveg fogadta a közönséget, hanem kimondottan ötletesen, sőt, sokszor improvizatív módon vezette fel a dalokat. Ennek hatására a közönség, már szinte éljenezve ordította az aktuális dal címét, mielőtt az ténylegesen elhangzott volna.

Annak ellenére, hogy csak hárman vannak, a színpadkép mégsem tűnt úgy, hogy elvesznének a színpadon. Tomi nagyon precízen, és látványosan dobol, figyel zenésztársaira, valamint folyamatosan kapcsoaltban marad a közönséggel is. Cseresznye hibátlanul hozta a gatyaszaggató riffeket és szólókat, sőt néha még vokálozott is. Lukács Laci hibátlan basszusgitározásával jól kiszolgálta saját énektémáit, és ezzel szilárdan erősítette a ritmus szekciót. Tomival együtt igen feszes alapokat biztosítottak Cseresznye gitárszólói alá, az biztos. Amikor Cseresznye a magasabb tartományokban szólózott, és nem riffelt (ritmusgitározott) a zene ekkor sem vékonyodott el, mert a mély tartomány Lukács Laci által rendesen meg volt erősítve. A zenekar rendszeresen beindult egy-egy döngölős riffre, head bangelésük természetesen átragadt a közönségre is, ami külön jó pont volt az élvezeti faktor miatt. Igazi örömünnep volt ez a szombat, nem csak a Tankcsapda rajongóinak, de mindened rockzenére fogékony ember számára is.

A közönségről még érdemes ejteni pár szót. Röviden, és tömören: kulturált arcok voltak a koncerten. Apukák, gyermekeikkel, fiatal párok mindenfele, ment az összebújás, „tánci-pánci”, a pogózás, és a dalokat is természetesen mindenki kívülről fújta. A színpad előtt, az első sorokban viszont már igazi hullámzós, vad, ugrálós rock n’ roller, és punk head bang ment végig – és persze ez így is van jól.

Láthatóan mindenki jól érezte magát, a közönség pedig úgy érkezett, hogy tudták, mit fognak kapni, és úgy távoztak, hogy azt maradéktalanul meg is kapták!

(Pár képet megtalálhattok a koncertről az albumban!)

Azért azt ne felejtsétek el hogy a Tankcsapda Debrecenben a Főtéren szilveszterkor egy ingyenes gigabulit tart! Bővebb infó ITT

-CsL-

2010. 12. 20. 18:34

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 12. 28. 10:36
c.i.g.á.n.y "sztár" figyelő? http://www.egyperces.hu/forum/horoszkop/az-on-keddi/60348/#forum

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010 cikk képei
Tankcsapda - Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010Tankcsapda - Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010Tankcsapda - Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010Tankcsapda - Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010Tankcsapda - Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010Tankcsapda - Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010Tankcsapda - Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010Tankcsapda - Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010Tankcsapda - Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010Tankcsapda - Tankcsapda évzáró koncert-beszámoló 2010