Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2010/51

Listamustra - Listamustra 2010/51

Negyedik hete tanyázik az amerikai albumeladási lista tízes mezőnyében Jackie Evancho négy szerzeményt klasszikus zenei átdolgozásban felvonultató O Holy Night című karácsonyi EP-je, amelyhez DVD-t is csomagoltak – a héten az ötödik helyen található. Az idei America’s Got Talent tehetségkutató tévéműsor 2000. április 9-én született ezüstérmese a TOP 10 első olyan szereplője, aki már az új évezredben született. A héten a dalok brit rangsorának második helyén egy még fiatalabb lány debütált.

Willow 2000. október 31-én született, Will Smith és Jada Pinkett Smith lánya. A mozivásznon még 2007-ben mutatkozott be az édesapja főszereplésével játszott Legenda vagyok (I Am Legend) című filmben. A Whip My Hair című felvételét a Jay-Z vezette Roc Nation lemezcég jelentette meg.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Katy Perry: Firework
Nagy-Britannia – The Black Eyed Peas: The Time (Dirty Bit)
Németország – Israel ”IZ” Kamakawiwo’ole: Over the Rainbow
Magyarország – Ákos: Szindbád dala

A kaliforniaiak újabb sikere
Az amerikai Billboard magazin kislemezlistáját második hete Katy Perry vezeti a Firework című slágerével. A kaliforniai énekesnőnek ez a harmadik listavezetője az augusztusban kiadott Teenage Dream című albumáról. Az énekesnők közül legutóbb Monica szerepelt egy nagylemezről három dallal is az élen – az 1998 júliusában megjelent The Boy Is Mine című CD-jéről a Brandyvel előadott címadó felvétel, valamint a The First Night és az Angel of Mine járta meg a legmagasabb pozíciót. A brit élmezőny egyetlen új belépője Willow fent említett dala. A The Black Eyed Peas az ötödik listavezető slágerét ünnepelheti a szigetországban a The Time (Dirty Bit) című felvétellel, amely az 1987-ben bemutatott Dirty Dancing betétdalának, az (I’ve Had) The Time of My Life címűnek az átdolgozása. A kaliforniai hiphopkvartett 2003-ban a Justin Timberlake-kel készült Where Is the Love? című slágerrel hat, tavaly a Boom Boom Pow-val két, az I Gotta Feelinggel két és a Meet Me Halfway-jel egy hétig uralta a mezőnyt. A német összesítés csúcsára egy hét kihagyás után visszatért az 1997-ben elhunyt Israel ”IZ” Kamakawiwo’ole átirata, az Over the Rainbow, amely összességében tizedik hete vezet. Ez 2010 leghosszabban vezető felvétele Németországban.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Susan Boyle: The Gift
Nagy-Britannia – Take That: Progress
Németország – Unheilig: Grosse Freiheit
Magyarország – Ákos: A katona imája

Újdonságszegény rangsorok
Az Amerikai Egyesült Államokban megőrizte vezető helyét a skót Susan Boyle. A The Gift című albumából újabb 243 ezer példányt értékesítettek az amerikai piacon. A tízes mezőnyben mindössze két új belépő található. T.I. atlantai hiphopelőadó hetedik stúdiólemeze, a No Mercy a negyedik, a Daft Punk francia elektrozenei duó Tron: Legacy című filmzenei albuma a tizedik helyre iratkozott fel. Nagy-Britanniában negyedik hete a Take That nagylemeze, a Progress a legkelendőbb hanghordozó. Hatvanadik hete szerepel a listán, a héten a második helyet foglalja el a kanadai Michael Bublé albuma, az októberben új kiadásban boltokba került Crazy Love. Hatalmas meglepetésre csak a 37. helyen lelünk az első új belépőre, az északír, klasszikus zenei The Priests karácsonyi, Noel című lemezére. Visszatért a listára, a 31. helyre az ABBA slágerválogatása, a Gold – Greatest Hits, amely összességében 772. hete tanyázik a mezőnyben. Németországban a legmagasabban kezdő újdonság Der W (Stephan Weidner) korongja, az Autonomie! a harmadik helyen. Magyarországon a 21. pozícióban találjuk a legjobban startolót, a Kispál és a Borz búcsúkoncertjének Napozz Holddal című dupla CD-jét. A Rómeó Vérzik albuma, a Hadd égjen! a 28. helyre érkezett meg. (Új Szó)

Puha József

2010. 12. 21. 8:32

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2010/51 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2010/51