Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Vincze Lilla újra örökbe fogadta Júliát, az ormányos medvét.

Napoleon Boulevard - Vincze Lilla újra örökbe fogadta Júliát, az ormányos medvét.

Vincze Lilla az Állatkert régi támogatója és többszörös örökbefogadója a Júlia nevű ormányos medvének, valamint védencei közé tartozik még a Budapesti Állatkert egyik koronás daruja is. A Júlia névválasztás nem meglepő, ha visszaemlékszünk a Napoleon Boulevard egyik népszerű slágerének címére.

Nem sokan tudják, de Vincze Lilla oszlopos támogatója, az „Alapítvány a Budapesti Állatkertért” 1992-ben létrejött szervezetének, melynek célja, hogy adományok gyűjtésével segítse a népes állatsereglet otthonául szolgáló Fővárosi Állat-és Növénykert kifutóinak korszerűsítését, az állatok takarmányozását és egészségmegőrzését.

„A természet, az utazás, az állatok mindig oly energiát, plusz erőt sugároznak, feltöltenek – mai napig ez a legnagyobb gyógyerő számomra, erre mindig számíthatok – vallja Lilla. - Az állatkertbe „folyamatosan” évek óta járok, Júlia és családja a kis ormányos macik sok örömet szereznek és persze a másik kedvenceket, a koronás darvakat is mindig meglátogatom. A Budapesti Állatkertben mindig sok érdekes program várja a látogatókat – a felejthetetlen esti séták a kulisszák mögötti vezetéssel, az örökbefogadóknak rendezett Nevelőszülő Találkozók, vagy a Noé arénában tartott állatbemutatók, melyek egyik főszereplője Görbi, az ormányos medve.”

Napoleon Boulevard - Vincze Lilla újra örökbe fogadta Júliát, az ormányos medvét.

Az alapítók e küldetés jegyében hozták létre a mára jelentős népszerűséget elért támogatási formát, az örökbefogadást, amelynek során az örökbefogadó pénzadománnyal segítheti állatkerti kedvence életkörülményeinek javítását. A jelképes örökbefogadást – az „Állatkerti Nevelőszülő” státuszt – névre szóló díszes oklevél tanúsítja. Lilla több ismerősét is megajándékozta már egy-egy jelképes „örökbefogadással”, ezzel is ráirányítva a figyelmet az állatkerti szemléletformálás fontosságára. Az Alapítványról és a jelképes örökbefogadásról további információk olvashatók a www.allatkertialapitvany.hu weboldalon, ahol online is „Nevelőszülővé” válhat bárki. Lilla így vélekedik a nemes ügy kapcsán:

„Az állatok gondoskodást és szeretet igényelnek, melyet sokszorosan visszaadnak – önzetlenül. Nem csak a természet és állatszeretetre tanítanak, hanem a felelősségvállalásra, az egymásra és környezetünkre való figyelésre, hogy együtt kell mindezt összefogva tennünk, hogy jobbá váljunk. Örök mondás, meghatározza egy ember jellemét, hogy környezetében hogyan bánik az állatokkal. A gyermekek nevelésében kihagyhatatlan szeretetforrás és erő mindez.”

Lilla természet és állatszeretete talán még a zeneiségén is túlmutat. Az Angyalok Erdeje jótékonysági rendezvényhez is ez az eszmeiség vezette, így a természetvédelem támogatása céljából csatlakozott zenész társaival, a Napoleon Boulevard együttessel (Gömör László – dobok, Kollár Attila- fuvola és vokál, Nagy Zsolt – billentyűs hangszerek, Pócs Tamás – basszusgitár, Vámos Zsolt – gitár) az eseménysorozat fellépői közé. Az Angyalok Erdeje Budapesten, a Felvonulási téren 500 felállított karácsonyfával segíti 500 nemes cél bemutatását és a figyelem központjába helyezését.

Napoleon Boulevard - Vincze Lilla újra örökbe fogadta Júliát, az ormányos medvét.

A Napoleon Boulevard együttes a rendezvény helyszínén 2010. december 12-én 18 órakor adott felejthetetlen koncertet, ahol ünnepi hangulatban csendültek fel a kedvelt dallamok, melyek már elő karácsonyként kapcsolódtak a lázas készülődésekhez. Vincze Lilla tanítványai is szerepeltek az eseményen, akik egyórás műsorral „varázsolták el” az erdő vendégeit. Az Angyalok Erdeje még január 6-ig látogatható, ahol esténként további zenés programok is szórakoztatják az odalátogatókat.

Karácsonyi meglepetésként a rajongók és lemezhallgatók első véleménye alapján hamarosan látható lesz a Napoleon Boulevard legújabb albumáról a „Szállj el a hülye űrhajóddal” című daluknak debütáló klipje, majd a tervezett koncertsorozat első állomásán egy izgalmas szilveszteri party keretében búcsúztathatjuk az elmúlt évet a csapattal. Az eseményt Székesfehérváron rendezik meg az ARÉV csarnokban 21:30 kezdettel, melynek kuriózumaként a megjelent új album a „Világfalu” dalainak élő verziója szolgál majd.

Bius

2010. 12. 24. 10:30

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 12. 24. 11:43
Gratula Lillának! Nem csak a zenében nyújt kimagasló teljesítményt hanem belső értékrendje, erkölcsi hovatartozása, felelősségtudata és a jótékony célok támogatása is követendő példát állít sokunk elé. Boldog Karácsonyt Lilla! esz es
Vendég 2010. 12. 28. 10:21
c.i.g.á.n.y "sztár" figyelő? http://www.egyperces.hu/forum/horoszkop/az-on-keddi/60348/#forum + de mi van az ormányos bemondónőkkel, akinek gyakorta eldugul az, és még önkritikájuk sincs, amikor "Operil" reklámot készítenek "bedugult"... (kanyart nem nyit ki!) ;-) ;-P
Vendég 2010. 12. 28. 10:23
a BangóMargóra értve az előző "cím", de ha valaki beleéli magát, arról nem tehetek... :)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vincze Lilla újra örökbe fogadta Júliát, az ormányos medvét. cikk képei
Napoleon Boulevard - Vincze Lilla újra örökbe fogadta Júliát, az ormányos medvét.Napoleon Boulevard - Vincze Lilla újra örökbe fogadta Júliát, az ormányos medvét.Napoleon Boulevard - Vincze Lilla újra örökbe fogadta Júliát, az ormányos medvét.